Hárman jutottak döntőbe a magyarok közül a 61. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen Debrecenben.

A hazai szövetség pénteken közölte: Virbán Gábor (49 kg), Szaka István (52) és Könnyű Richárd (64) nyert a délutáni programban, az esti műsorban ringbe lépett Hámori Ádám és Nagy Bence (egyaránt 91 kg) viszont kikapott és nem jutott tovább.

A 49 kg-ban az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes Virbán a grúz Nodari Darbaidzét verte 4-1-es pontozással, az aranyéremért az angol Európa-bajnoki ezüstérmes Harvey Hornnal mérkőzik szombaton.

Az 52 kg magyar bajnoka, Szaka István a Bocskain 2014-ben győztes kazah Azat Mahmetovnál bizonyult jobbnak 5-0 arányban. A döntőben az orosz Ovik Oganeszjannal csap össze.

A 64 kilósoknál Könnyű az ukrán Timur Beljak felett diadalmaskodott nagy csatában, 3-2-re. A döntőben a 2013-as Eb-ezüstérmes moldovai Dmitri Galagot vár rá.

A 91 kilósok között Hámori Ádám bronzéremmel zárt, miután egyhangú pontozással veszített a lengyel Európa-bajnoki ezüstérmes Igor Jakubowskival szemben. Ugyanebben a súlycsoportban Nagy Bence kikapott a horvát Toni Filipitől, így szintén a harmadik helyen végzett.

A nőknél az 51 kg-os Gál Mónika KO-vereséggel búcsúzott, Oláh Eszter pedig egyhangú pontozással vesztett, így mindketten harmadikként végeztek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.