Nem emelik a fordulók számát az OTP Bank Ligában és nem csökkentik az NB II létszámát a következő szezontól a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének csütörtöki döntése szerint.

Az MLSZ honlapján olvasható beszámolóból kiderül: az ülésen többek között azt az előterjesztést vitatták meg, mely három helyett négy kört javasolt a 12 csapatos élvonalban. Az elnökség azonban úgy foglalt állást, hogy a 44 fordulós bajnokság a stadionok teljes körű felújítása előtt, illetve a magyarországi időjárási körülmények között nem reális.

A másodosztályban az ország egész területén zajló fejlesztések szempontjából tartja indokoltnak a testület a jelenleg 20 csapatos rendszer fenntartását.

Az mlsz.hu cikke szerint az MLSZ továbbra is a futballfejlesztést tekinti legfontosabb középtávú feladatának: "Ennek alapját az utánpótlás-nevelés magasabb színvonalú gyakorlata szolgáltatja, amelynek feltétele a megfelelő infrastruktúra, és sarokköve a képzésben résztvevő edzők nemzetközi gyakorlaton alapuló felkészítése, továbbképzése.

A megfelelő tempójú gyakorlati munka nélkül nincs esély a mérkőzések színvonalának látványos változtatására, a bajnoki rendszernek pedig elő kell segítenie a legígéretesebb magyar tehetségek éles helyzetben történő versenyeztetését, fiatal kortól a felnőtt futballig."

A szövetség idei pénzügyi tervét is elfogadta a testület. Ez alapján a közvetlen kiadások 90 százaléka az amatőrfutballba (grassroots) és az utánpótlásba kerül. Az amatőr és tömegsportra a tavalyinál 33 százalékkal több pénz jut 2017-ben. Az elfogadott tervezet szerint folytatódik az amatőr klubok támogatása a versenydíjak 90 százalékos átvállalásával, s a költségvetés biztosítja az OTP Bank Bozsik Intézményi program működését, illetve több friss forrás jut amatőrök által használt (zömében fővárosi) sportlétesítmények felújítására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.