Hosszú Katinka sorozatban negyedszer lett a legjobb női úszó az európai szövetség (LEN) éves szavazásán. Hosszú négy aranyéremmel kezdte a 2016-os szezont a londoni Európa-bajnokságon, majd három aranyat és egy ezüstöt gyűjtött a riói olimpián – ráadásul 400 méter vegyesen világcsúccsal nyert-, majd hét elsőséggel zárta a windsori rövidpályás világbajnokságot.

A férfiaknál a brit Adam Peaty először lett első, a brit sportoló szintén világrekorddal győzött a 100 méter mell olimpiai döntőjében.

A műugróknál a 31 éves Tania Cagnotto két csúcsot is megdöntött: a Rióban egy ezüst- és egy bronzéremig jutott olasz versenyző – aki az olimpia után visszavonult – sorozatban hatodszor, összességében pedig hetedszer végzett a LEN-szavazás élén.

A férfi vízilabdázóknál a szerb válogatottal tavaly Európa- és olimpiai bajnok, világkupa-győztes Filip Filipovic, a nőknél pedig 2015 után ismét az olaszokkal olimpiai ezüstérmes Roberta Bianconi nyert. (MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Hosszú Katinkát ismét Európa legjobb női úszójának választották...

Ez a cím 2016-ról szól... Talán illett volna úgy folytatni, hogy a 2017-es év is hozott már néhány aranyat Hosszúnak, Kapásnak, és a többi kiváló úszónknak is...

egyre jobban teljesítenek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.