A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott az Európa-bajnok Portugália vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának nagyon megcsappant a kijutási esélye a 2018-as, oroszországi vb-re, mert a pótselejtezőt érő második helyen álló riválisa ötpontos előnyre tett szert, míg a csoportelső Svájc öt fordulót követően továbbra is százszázalékos.

A magyarok a mostani kudarccal továbbra is nyeretlenek Portugália ellen, négy döntetlen mellett ez volt a nyolcadik vereségük, ráadásul sorozatban harmadszor kaptak ki 3-0-ra Portugáliában, ahol 1956 óta gólt sem szereztek.

A magyar válogatott legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz vb-selejtezőn.

Vb-selejtező, B csoport, 5. forduló:

Portugália-Magyarország 3-0 (2-0)

---------------------------------

Lisszabon, Estádio da Luz, 57 816 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)

gólszerzők: Silva (32.), Ronaldo (38., 65.)

sárga lap: Dzsudzsák (61.), Gera (76.), Kádár (83.)

Portugália:

-----------

Rui Patrício – Cérdic, Pepe, José Fonte, Raphael Guerreiro – Joao Mário (Joao Moutinho, 83.), William Carvalho, André Gomes (Pizzi, 86.) – Ricardo Quaresma, André Silva (Bernardo Silva, 67.), Cristiano Ronaldo

Magyarország:

-------------

Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Kádár Tamás, Vinícius Paulo, Lang Ádám (Lovrencsics Gergő, a szünetben), Korhut Mihály – Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám, Gera Zoltán (Pintér Ádám, 86.), Gyurcsó Ádám (Kalmár Zsolt, 69.)- Szalai Ádám

I. félidő:

----------

32. perc: Ronaldo indította a tizenhatos bal oldalán Guerreirót, aki a magyar védők mögött tökéletesen passzolt középre, a hosszú oldalon érkező André Silvának öt méterről könnyű dolga volt, csak a kapuba kellett passzolnia (1-0).

38. perc: Gomes készítette le a labdát lövésre Ronaldónak, aki 17 méterről nem hibázta el a jobb alsó sarkot (2-0).

II. félidő:

-----------

65. perc: A tizenhatos előterében bal oldalról végezhetett el szabadrúgást Ronaldo, aki hajszálpontosan kilőtte a bal alsó sarkot (3-0).

Jó hangulat uralkodott a Fény Stadionjában a mérkőzés előtt, a hazai drukkerek kifeszítettek egy 12-es számú portugál mezt, míg a magyar szurkolók "Fehér Miklós, sosem feledünk" drapéria mögött bíztatták kedvenceiket.

A találkozó óvatos futballal kezdődött, egyik csapat sem esett neki a másiknak. Ha már a pályán látottak nem szórakoztatták a publikumot, akkor az mexikói hullámzással szórakoztatta saját magát. Az első negyedóra egyetlen izgalmas szituációja az volt, amikor Cristiano Ronaldo 24 méterről szabadrúgáshoz készülődhetett, de lövése a sorfalról szögletre vágódott.

Később sem fokozódott az iram, a portugálok technikai fölénye mindössze abban nyilvánult meg, hogy játékosai kevesebb hibával járatták a labdát. Az első komoly lehetőségre a félidő derekáig kellett várni, amikor a Real Madrid aranylabdás támadója öt méterről fejelhetett, de egy méterrel eltévesztette a jobb sarkot. A magyarok továbbra sem tudták befejezni akcióikat, míg a portugálok következő alkalommal már nem hibáztak: Guerreiro bal oldali beadásáról a teljes magyar védelem lemaradt, így André Silvának könnyű dolga volt.

Bernd Storck csapatát érezhetően megfogta a bekapott találat, még kevesebb ideig tudta megtartani a labdát, ráadásul Cristiano Ronaldo is megmutatta klasszisát, amikor 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A szünetig hátralévő időben sok dolga volt a magyar védelemnek, s bár akadtak hibái, megúszta újabb gól nélkül, de az Európa-bajnok így is megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban az első pillanattól érezhető volt, hogy a hazaiak már nem erőltetik annyira a támadásokat. A magyar akciók is valamelyest bátrabbak voltak, de komoly helyzet így sem alakult ki Rui Patrício kapuja előtt. A szórványos portugál megindulások viszont továbbra is góllal kecsegtettek, de mind a magyar védelem, mind Gulácsi magabiztos volt ebben a periódusban.

A fokozatosan ismét egyre nagyobb fölényben futballozó portugálok Ronaldo szabadrúgásból szerzett góljával tették magabiztossá sikerüket. A Real sztárja a két csapat 3-3-ra végződött Eb-csoportmeccsén is duplázott. Ezt követően nem maradt nyitott kérdés, mindkét gárda a hármas sípszót várta, bár a hazaiaknak akadt még egy-két – kihasználatlanul maradt – lehetőségük. Persze küzdelem volt a pályán, de alapvetően érezhető volt, hogy formalitás a mérkőzés hátralévő része, mert a magyar válogatott a 90 perc során egyáltalán nem jelentett veszélyt a portugál kapura.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Ennek most Gyurcsány vagy Brüsszel az oka?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Semmi meglepő nem volt ebben. Ahogy a korábbiakban sem. Korábban egy ideig a holland mintát követtük, mindenhol holland edzőkkel. Most a német mintát követjük, mindenhol német edzőkkel. Saját tempó, saját játékintelligencia ?
lusta
A vereséget elemezve jó pár alaphibát lehetett észrevenni. Mindezek elemzése kimeríti a hozzászólás lehetőségét, ezért csak röviden jelezném az okokat.
Az első és legfontosabb, hogy a főszponzor a vöröscsillagos Heineken volt. A második, hogy az aranylábú gyerekeinknek hiányzott a sorosbérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézár, aki g..i és besúgó, személyes támogatása.
namihami
@Equus: És ne felejtsd el hozzátenni, hogy:
NEM A GYŐZELEM, HANEM A RÉSZVÉTEL A FONTOS!
A mi fiaink ennek is ismét fényes bizonyítékát adták.
Rockxy
Egy olyan habitusú fociedző kéne a fiúknak, mint a Katinka férje, és akkor most hathárom lenne a javunkra.
Viszont a kisnyugdíjasaink a farhátat akkor is csak néha tudnák megvenni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.