Az orosz Alekszandra Szabitova 100 m pillangón úszott 59,42-t az orosz felnőttbajnokságon. Ez jobb, mint a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka legjobbja.

Az oroszországi felnőtt úszóbajnokságon a 2004-ben született Alekszandra Szabitova 59,42-es időeredménnyel végzett a harmadik helyen 100 m pillangón – írja a swimswam.com szakportál.

Az orosz kislány idejével az élen állna a 2017-es magyar felnőttrangsorban is, amelyet a 59,58-cal a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezet – hívja fel a figyelmet az utanpotlassport.hu oldal.

Tegyük hozzá, az Iron Ladynek nem a 100 pillangó a legerősebb száma, de ettől még mindenképpen érdekes, hogy a 12 éves Szabitova ekkora, korosztályát jóval meghaladó időt úszott.

Mindettől függetlenül a háromszoros olimpiai bajnoknak nem kell tartania a kislánytól, mert túlságosan ifjú, hogy szerepeljen a budapesti felnőtt világbajnokságon, de még ahhoz is fiatal, hogy a nyári a junior Európa- és világbajnokságon, sőt a jövő évi ifjúsági olimpián sem szállhat medencébe – írja a 24.hu.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
En Onyiscsenko ota nem hiszek egyetlen orosz sportolonak sem, sajnos...:o(((
Lehet, ha egy mezei szexvizsgara kene mennie a kislanynak, csodakat talalnanak nala a kutakodok...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@36: Hat igen,... Szerintem azok a csajok se tudtak eldonteni, hogy melyik oltozobe menjenek be a verseny vegen...:o)))) Annyi nagydarab, laposmellu, melyhangu, szoros uszonot, tornaszt, miegymast nem nagyon loehetett mashol latni...:o)))
Kalmár Károly
@karma1: A fiatalabbak tájékoztatására : Onyiscsenko szovjet öttusázó volt,aki csalva egy kapcsolót épített be,amivel hamis találatot jelzett.Ő találta fel a 6 tusát,a hatodik a villanyszerelés.
karma1
@Kalmár Károly: Koszi, nagyon aranyos vagy, valoban a fiatalabb generacionak kell elmondani, ki is volt o...:o)))) (Akkor is villogott a talalatjelzoje, amikor a paston sem volt...:o)))
Eladott Ország
"Egy 12 éves orosz kislány gyorsabb pillangón, mint Hosszú Katinka" és az NDK-s úszónők ma már vidám családapák. Négy NDK-s világcsúcs még él. Az NDK megszűnésével bezárták azokat a laboratóriumokat és véget vetettek azoknak az állam által támogatott programoknak, amelyek az élsportolók előállításáért voltak felelősek. A rekordok azonban még élnek, négyet a mai napig nem sikerült megdöntenie senkinek. Valamennyit csúcsot atlétikában érték el a keletnémetek. A jelenleg is érvényben lévő NDK-s rekordok:
Jürgen Schult (diszkosz, 74,08 m - 1986)
Marita Koch (400 méter, 47,60 mp - 1985)
Silke Gladisch, Sabine Rieger, Ingrid Auerswald, Marlies Göhr (4x100 méter, 41,37 mp - 1985)
Gabriele Reinsch (diszkosz, 76,80 m - 1988)
wagabund
nem árt ha egy cseppet emlékezünk a régi szép időkre...(Egérke jókat nevet)...aztán a vizes VB-n ráérünk hasonlítgatni.

Hosszú Katinka meg kezdhet izgulni...

Hajrá Hosszú! Légy résen!
Cicamama55
A sport mindig is erről szólt! Ha valaki a pálya csúcsán nem hagyja abba a versenyzést, jön-jönnek olyan sportolók, akik eredményesebbek lesznek nála.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.