Dárdai Pál a Világgazdaságnak adott interjújában kíméletlen őszinteséggel beszélt arról, hogy miért teljes tévedés a jelenlegi rendszerben milliárdokat önteni a magyar futballba.

„Magyarországon most már sokat költenek infrastruktúrára és az utánpótlásra, ám amíg a klubok nem lépnek partnerségre az iskolákkal, kidobott pénz az egész”

– vallja Dárdai, aki szerint ha a gyerekek 9 és 12 éves koruk között nem napi kettőt edzenek, hanem heti hármat, akkor ott ette meg a fene az egészet. Hiába az új pályák és a szép szerelés vagy a jól megfizetett edzők, ha közben nem szerzik meg azokat a szakmai alapokat, amiket később aztán már lehetetlenség pótolni.

Dárdai Pál szerint az lenne a megoldás, ha az MLSZ kötelezné a klubokat egészen az NB III.-ig bezárólag, hogy szakmai együttműködésben dolgozzanak az iskolákkal. Így akár 40-80 gyereknek is tarthatnának napi két edzést, ami már megfelelő kiindulópont volna ahhoz, hogy valakiből valóban futballista legyen.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Pali, Pali--feltaláltad a melegvizet.
Ha csak egy kicsit figyeltél volna, akkor tudhatnád, hogy a honi kommentelők kb. 98%-a (mint a választási aránynál), erről beszél évek óta.
Csak a focibolondnak a hobbija, a haverjainak pedig a lenyúlható pénz miatt, de szüksége van a stadionjaikra. Amit majd simán fog felverni a gaz (lásd a juhász-stadionját).
És ugyanez áll az Úszó-VB-re is. Tudod, arra a 25 milliárdosra, ami valamilyen érthetetlen okból és módon, de már bőven felette repked a 100 milliárdnak. És még egy karcsapás se volt a medencékben. Még bőven lesz elkölthető pénz (pl. szállások, reprezentáció, stb. --nem kéne ötleteket adni, kitalálják anélkül is).
Lepényleső
A magánember zsebét mikor keresztelték át magyar futballnak?
colibri
Végre, egy Berlinben focival foglalkozó magyar szakértő kimondta, amit itthon senki nem mer. Sőt, minél sz..abb a magyar foci, annál inkább nyomják bele a milliárdokat!
archive
Szép álom, hogy az iskolákkal működjenek együtt a fociklubbok.. évtizedek óta nem onnan, és nem a tehetséges gyerekek kerülnek be abba a körbe, ahol megtanulhatnák az alapokat. Köztudott, hogy a klubvezetés és az edzők rokoni szálai, vagy "támogatás" alapján állítják össze már az utánpótlásnál is a kezdő csapatokat.
solidedge
A magyar foci fejlődik, érdemes pénzelni. A távlati tervekben az a merész célkitűzés áll, hogy labda és ellenfél jelenlétében mi a teendő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.