A helyszínen sokan a legrosszabbtól tartottak a hétvégén a Donington Parkban rendezett brit F4-es futamon történt baleset felvételeit látva, a tragikus végkifejlet szerencsére elmaradt, ám három nappal a baleset után kiderült, a 17 éves Billy Monger mindkét lábszárát amputálni kellett.

A televíziós felvételek Billy Monger belső kamerájából mutatták, ahogy a fiatal tehetség sorra előzgeti a mezőnyt, amikor váratlanul, a semmiből telibe találta egyik társát, aki nagyon lelassult a pályán. A tini versenyzőnek semmi esélye sem volt, hogy kivédje az ütközést, az előtte haladó versenyző annyira hirtelen váltott irányt, hogy nem láthatta, mi várja a pályán.

Sajnos azonban Monger mindkét lábszára olyan mértékben sérült és roncsolódott a balesetben, hogy nem maradt más megoldása az orvosi csapatnak, mint a térd alatti amputáció mindkét alsó végtag esetében. Meg nem erősített információk szerint a versenyzőt jelenleg mesterséges kómában tartják és napokon belül felébreszthetik.

Az ifjú versenyző csapata, a JHR természetesen nem engedi el a pilóta kezét, és a brit autósport neves alakjaival karöltve közösségi finanszírozás keretében szeretnének adományokat gyűjteni Mongernek, így segítve a fiatal sportolót, hogy „le tudja győzni az életét megváltoztató sérüléseket”.

A kezdeményezés célja 260 ezer angol font összegyűjtése négy hónap alatt. Alig egy nappal az indulás után az összeg 19 százaléka, valamivel több mint 50 ezer font gyűlt össze és olyan sportolók álltak Monger és családja ügye mellé, mint például Damon Hill, az 1996-os Formula–1-es világbajnok – írta az nso.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
Sajnáljuk ! Borzasztó ! :-(((
De mit keres egy 17 éves kölök versenyautóban . ? :-((
SystemError
@nem tibi: 17.. 14 évesen 100 lovas gocartokkal nyomják úgy kerülnek fel ide..

Ez védhetetlen volt..:( Sajnos ezt minden motorsportban versenyző vállalja, amikor beül a koporsóba...
nem tibi
@SystemError: Értem ! Nem nyugodtam meg .:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.