Cseh László három aranyérmet nyert csütörtökön az úszók debreceni országos bajnokságának második napján.

Három aranyat nyert Cseh László

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ és Európa-bajnok versenyző 50 méter pillangón, majd – alig tíz perc elteltével – 200 méter vegyesen, végül az egriek 4x100 méteres gyorsváltójával győzött. Vegyesen világbajnoki A szintet úszott a másodikként célba érő Telegdy Ádám, de a világbajnoki válogatási időszakban jobb idővel rendelkezik nála a győztes Cseh, illetve az ezt a számot ezúttal kihagyó Verrasztó Dávid.

A nőknél 200 méter vegyesen a papírformának megfelelően a háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka bizonyult a legjobbnak, 2:09.36 perces ideje pedig első helyet ér számára a világranglistán. Másodikként Jakabos Zsuzsanna csapott a célba, így a bronzérmesként záró Verrasztó Evelyn továbbra is csak a harmadik a hazai ranglistán.

Női 400 gyorson a 15 éves Késely Ajna 4:06.64 perces nagy egyéni csúccsal első normál medencés felnőtt egyéni bajnoki aranyérmét nyerte, megelőzve Hosszút és Kapás Boglárkát. Utóbbi kettő azonban jobb idővel rendelkezik nála, így csak akkor indulhat ebben a számban a nyári, hazai rendezésű világbajnokságon, ha egyikük nem nevez a 400 gyorsra.

A férfiaknál ugyanezen a távon Bernek Péter nyert.

A Magyar Úszó Szövetség korábbi döntése értelmében az ob kínálja az utolsó lehetőséget a versenyzőknek arra, hogy kiharcolják a csapatba kerülést a vizes világbajnokságra. A vb-induláshoz szükséges A-szintes időket tavaly március 1-től lehet teljesíteni. A hazai vb-re Sós Csaba szövetségi kapitány a tervek szerint a két legjobb idővel rendelkező versenyzőt nevezi a csapatba, ők pedig innentől kezdve védettséget élveznek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
Na, ez a srác nem hőbörög, nem dumál, nem kritizál! CSELEKSZIK! Hajrá Laci!
Equus
végre... épül, szépül az ország. Ebből hány km autópálya lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.