Kulcsár Krisztián, a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója lett a MOB új elnöke.

Az első körben a három elnökjelölt közül Kulcsár Krisztiánra 83-an szavaztak, a győzelemhez azonban ekkor 84 voks kellett volna. Borkai Zsolt 54, míg Szabó Bence korábbi MOB-főtitkár 27 szavazatot kapott, így utóbbi kiesett a versenyből.

A második körben Kulcsár Krisztán 108, míg Borkai Zsolt – aki 2010-től irányította a szervezetet 51 voksot gyűjtött be, ezzel ő lett az új elnök.

„Egykori mesterem szavai jutottak az eszembe az elnökségi pályázat kapcsán: Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld!”

- kezdte a választás előtti bemutatkozó beszédét Kulcsár Krisztián, utalva a Csillagok háborújából Yoda szavaira.

Hozzátette: meggyőződése, hogy a sport nem sokban különbözik az élet más területeiről:

„Keményen kell küzdeni, és akkor sikereket érhetünk el. Nekem volt lehetőségem sporton és azon kívül, a civil szférában is tevékenykedni, sikereket elérni. Ezt a tapasztalatomat szeretném most kamatoztatni elnökként.”

A világbajnok, csapatban olimpiai ezüstérmes párbajtőröző elmondta, programja a partnerségen alapszik.

„Partnerséget óhajtok kialakítani a hazai üzleti élettel. Az állami támogatáson túl piaci alapú szerződésekre is szükség van. Hosszú távon ugyanis csak utóbbira lehet alapozni, hiszen az biztosít független gazdálkodást”

- nyilatkozott.

Úgy vélte, a MOB összességében jó úton jár, de válaszúthoz érkezett.

„Elengedhetetlen a piaci szereplők felé való nyitás és a sportlétesítmények utóhasznosításának felmérése, mert ez vezeti Budapestet a nagy álomhoz, az olimpiai pályázathoz" – jelentette ki Kulcsár Krisztián.

Az új elnök a sajtónak megerősítette, Svájcból mindenképpen Budapestre költözik, és a MOB vezetését – "legalábbis az első években" – ügyvezető elnökként képzeli el.

Beszélt arról is, hogy a Nemzetközi Vívószövetség részéről érdekkonfliktus áll fenn, hogy egyszerre töltse be a sportigazgatói, valamint a MOB elnöki tisztét. Ezért a svájci állását a jelenlegi formában fel kell adnia.

A négy jelöltből alelnöknek Orendi Mihályt (114 szavazat) és Deutsch Tamást (102) választották meg. Gémesi György 65 voksot kapott, Magyar Zoltán pedig az elnökválasztás után visszalépett.

Az elnökön és az alelnökökön kívül az elnökségbe választották még Gyulai Miklóst, Imre Gézát, Kovács Antalt, Magyar Zoltánt, Markovits Lászlót, Pálinger Katalint, Schmidt Gábort és Vári Attilát.

A tizenöt tagú elnökségnek automatikusan tagjai a nemzetközi sportszervezetekben pozíciót betöltő személyek, Schmitt Pál és Gyurta Dániel a NOB rendes, Aján Tamás, a NOB tiszteletbeli tagja, valamint Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

A felügyelő bizottság elnöke Dávid Imre lett.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az egyetlen hiba Deutsch megválasztása. Nem komoly ember.
CsipkeRózsa
@justhpeter: Milyen finoman tudod magad kifejezni.
CsipkeRózsa
Kár volt a kormánynak törvényt módosítania a Szabó Bencének adott 27 szavazat miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.