Klein Dávid egyedül folytatja az utat a világ legmagasabb hegycsúcsára, amelyet első magyarként hódíthat meg oxigénpalack nélkül. Suhajda Szilárd már az alaptáborból segíti a csapatot.

A két hegymászó előző nap indult el utolsó, egyben csúcsmászó körére. Még kedden elérték a 6500 méteren lévő kettes táborukat. Éjszaka azonban Suhajda Szilárd rosszul lett. Egészsége, illetve az expedíció sikere érdekében végül szerda reggel döntött úgy Szilárd, hogy visszafordul. A hegymászó a saját lábán, a veszélyes Khumbu-jégesésen átkelve napközben érkezett meg az alaptáborba.

Egy iszonyatosan nehéz, de egyértelmű döntést követően, hirtelen leromlott egészségi állapotom miatt, a mai napon kénytelen voltam visszaereszkedni az alaptáborba. Nehéz leírni azt a csalódottságot, amit érzek, azonban az expedíció nem ért véget! Éppen ezért, igyekszem csakúgy mint eddig, szívvel-lélekkel Dávidra és a Hegyre koncentrálni! Ő továbbra is odafent van, napról napra egyre magasabban, így minden figyelmet és biztatást megérdemel! Dávid és az Everest története majdnem tíz évet ölel fel. Végtelenül boldog és büszke lennék, ha sikerülne elérnie a célját! Naponta többször is rádiózni fogunk Vele és izgatottan várjuk a híreket! Bár ott lehetnék mellette! Dávid! Erőt és jó szerencsét, Barátom! Várunk vissza!

–írta Szilárd a Magyar Everest Expedíció oldalán olvasható üzenetében.

Klein Dávid szerda délutánra felért a 7200 méter magasan lévő hármas táborba, csütörtökön a tervek szerint eljut a Déli-nyeregig.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Magyar Everest Expedíció 2017/Mohai Balázs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.