"Kétszeresen" is felhasználja az oroszok elleni, egy hét múlva sorra kerülő felkészülési mérkőzést Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: készül a közelgő vb-selejtezőre, de kísérletezni is fog.

A telki edzőközpontban rendezett hétfői sajtótájékoztatón a német szakember elmondta, már a jövő pénteki, Andorra elleni világbajnoki selejtezőre készülnek, így az oroszok elleni találkozón várhatóan azok kapnak majd lehetőséget kezdőként, akik a tervek szerint négy nappal később is kifutnak majd a pályára. Hozzátette ugyanakkor, a második félidőben várhatóan a fiataloknak szavaz bizalmat, akik így hazai környezetben bizonyíthatnak.

Storck a vb-selejtezőre készül, de kísérletezni is fog

Fotó: MTI /Illyés Tibor

Bernd Storck szövetségi kapitány a nemzetközi kupaindulást kivívó klubok minél sikeresebb szereplése érdekében csak azokat a játékosokat hívta be, akiknek beválogatásáról a klubedzőkkel megállapodott.

A tréner kijelentette, bízik az utánpótlás-válogatottakból behívott fiatal játékosokban, mint például Szoboszlai Dominik. "Azt kértem tőlük, hogy játszanak szemtelenül, szabadon, öntudattal, ne féljenek semmitől. Mindenki magáért felel, az ajtó nyitva áll" – mondta Bernd Storck.

A német szakember újságírói kérdésre válaszolva – az Európa-bajnokság óta eltelt közel egy évet figyelembe véve – elmondta, a nézőszám csökkenését látva csalódott a hazai bajnokságban, ahol voltak ugyan jó mérkőzések, de nem tapasztalt nagy változást. Kijelentette, a fejlődéshez az kellene, hogy minél több nemzetközi mérkőzést játszanak a játékosok, s minél több fiatal legyen meghatározó a csapatában.

Hozzátette, a nemzetközi statisztikák szerint a magyar bajnokságban a futballistáknak a sprintek számában, hosszában és sebességében is komoly elmaradása van, szakmai szinten főként ebben kell fejlődni.

Storck a vb-selejtezőre készül, de kísérletezni is fog

Fotó: MTI /Illyés Tibor

A játékosok közül Bese Barnabás, a francia másodosztályú Le Havre légiósa elmondta, nagyon örül neki, hogy hosszú idő után újra hazai közönség előtt szerepel a válogatott, s bízik abban, hogy sikerül jó játékkal megörvendeztetniük a szurkolókat. Újságírói kérdésre megjegyezte, nagyon sajnálta korábbi csapata, az MTK búcsúját, s reméli, hogy a kék-fehérek minél gyorsabban visszajutnak az élvonalba. A közelgő vb-selejtezőről szólva megjegyezte, természetesen "nem engedték el" a továbbjutást, megpróbálnak bravúrokat elérni, s a lehető legtöbbet kihozni magukból.

Stieber Zoltán viszonylag hosszabb kihagyás után tagja újra a keretnek. Elmondta, végig egyeztetett Bernd Storckkal, aki biztosította bizalmáról, amit most szeretne meghálálni. Hozzátette, az oroszok elleni összecsapás elsősorban a fiataloknak kínál remek lehetőséget, bizonyosan szolgálni fogja a fejlődésüket.

A magyar válogatott öt forduló után a harmadik helyen áll a vb-selejtezős csoportjában, öt pont a lemaradása a második svájciak, és nyolc az élen álló, Európa-bajnok portugálokkal szemben.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:

Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

védők:

Bese Barnabás (Le Havre), Kleisz Márk (Vasas FC), Lang Ádám (Dijon FCO), Kocsis Gergő (Dunaszerdahely), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius Paulo (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Tóth Bence (Puskás Akadémia)

középpályások:

Nagy Ádám (Bologna), Elek Ákos (Kajrat Almati), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Palermo), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczesin), Kalmár Zsolt (Bröndby), Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern), Kleinheisler László (Ferencváros)

támadók:

Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Eppel Márton (Budapest Honvéd)

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Előbb utóbb Ő is meg fogja tanulni "szarból nem lehet várat építeni"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.