A pénteken Andorrában világbajnoki selejtezőt játszó magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott hétfő este az orosz csapattól felkészülési mérkőzésen.

Simán kikapott a magyar válogatott az oroszoktól

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Bernd Storck szövetségi kapitány négy újoncot avatott az összecsapáson, Eppel Márton és Márkvárt Dávid kezdőként, míg Kleisz Márk és Balogh Norbert csereként mutatkozott be a nemzeti csapatban.

A magyar válogatott 39 éve nyeretlen az oroszokkal szemben, legutóbb 1978-ban a jogelőd Szovjetuniót győzte le.

Felkészülési mérkőzés:

Magyarország-Oroszország 0-3 (0-2)

----------------------------------

Groupama Aréna, 15 ezer néző, v.: Christian Dingert (német)

gólszerzők: Szmolov (20.), Eppel (40., öngól), Poloz (89.)

sárga lap: Márkvárt (66.), Kleinheisler (80.), illetve Vasin (38.), Jerokin (48.)

Magyarország:

-------------

Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Lang Ádám, Kádár Tamás (Vinícius Paulo, a szünetben), Hangya Szilveszter (Kleisz Márk, a szünetben) – Márkvárt Dávid, Nagy Ádám – Dzsudzsák Balázs (Kleinheisler László, 70.), Kalmár Zsolt (Sallai Roland, a szüneten), Stieber Zoltán (Gyurcsó Ádám, 75.) – Eppel Márton (Balogh Norbert, 70.)

Oroszország:

------------

Igor Akinfejev – Alekszandr Szamedov (Igor Szmolnyikov, 76.), Viktor Vasin, Georgij Dzsikia (Roman Siskin, 81.), Fedor Kudrjasov, Jurij Zsirkov (Dimitrij Taraszov, 88.) – Alekszandr Golovin, Gyenyisz Glusakov, Roman Zobnyin (Alekszandr Jerokin, 33.) – Fedor Szmolov (Alekszej Mirancsuk, 84.), Alekszandr Buharov (Dimitrij Poloz, 63.)

I. félidő:

----------

20. perc: Szmolov indult meg a félpályáról, rávezette a labdát Kádárra, aki elcsúszott, így nem tudott szerelni, majd a támadó a visszafutó Márkvárt lábai között tolta befelé a labdát, s 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

40. perc: Szamedov jobb oldali szögletét élesen lőtte a rövid sarokra, a berobbanó játékosok előtt elsuhant a labda, ez pedig megzavarta Eppelt, akiről a saját kapujába vágódott a labda (0-2).

II. félidő:

-----------

89. perc: orosz kontra végén a bal oldalon felfutó Mirancsuk tálalt Poloz elé, aki teljesen tisztán lőhetett, a labdába ugyan beleért egy védő, de így is a hálóban kötött ki (0-3).

Az első félidőben ugyan a magyaroknál volt többet a labda, de láthatóan csak azért, mert ez így tökéletesen megfelelt a vendégeknek, akik rendre már a hátul adogató hazai védőket is megzavarták. A magyar védelmet könnyedén hozták zavarba a letámadó oroszok, igaz, helyzetek számában ez sokáig nem mutatkozott meg. Az orosz csapat a 20. percben egy szép szóló végén – igaz, kellett Kádár elcsúszása is – megszerezte a vezetést, innentől pedig még magabiztosabban futballozott. A játékrész végén a válogatottban debütáló Eppel egy rendkívül szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába fejelt, így kétgólos előnnyel térhettek pihenőre a vendégek.

A szünetben Bernd Storck hármat is cserélt, közülük Kleisz Márk most debütált a magyar válogatottban.

A játék képe nem sokat változott, a magyarok ugyan mentek előre, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A közönség első felhördülésére a 77. percig kellett várni, ekkor a csereként pályára lépő, szintén debütáns Balogh Norbert harciasságának köszönhetően szerzett kis híján gólt. A második játékrészben talán éppen a Palermo támadójának játékát lehetett leginkább pozitívan értékelni. Az oroszok a kitámadó magyarokat még a 89. percben büntették egy kontragóllal, beállítva ezzel a végeredményt.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, most merje valaki kétségbe vonni Világvezető Vezérünk bölcs döntését és jövőbelátó zseniális éleslátását. Ugye, hogy nem volt hiábavaló, kidobott pénz az a néhányszáz milliárd forintocska. Harminc évvel ezelőtt egy hatossal küldtek haza az oroszok. Bölcs Vezérünk előrelátó intézkedései és az a néhány forint beinvesztálása által már egy hármassal megúsztuk a meccset ezzel a harmatgyenge orosz csapattal szemben. Még harminc év és néhányszáz milliárdocska és akár egy döntetlent is ki fogunk harcolni ellenük. Hiába no, a beinvesztált pénz és a lelkesedés csodákra képes.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Meg par ezer milliardot a focinak, hatha meg lesz 10 ev mulva a dontetlen!
B+ ennyi penzbol inkabb ingyen so:rt osztogatnanak minden hetvegen a stadionokba, akkor telthaz lenne, s meg jol is erezne magat a focit szereto!
Clavigo
Ezért az eredményért kár volt beöltöznötök,,,,gyökerek.
namihami
Na, most merje valaki kétségbe vonni Világvezető Vezérünk bölcs döntését és jövőbelátó zseniális éleslátását. Ugye, hogy nem volt hiábavaló, kidobott pénz az a néhányszáz milliárd forintocska. Harminc évvel ezelőtt egy hatossal küldtek haza az oroszok. Bölcs Vezérünk előrelátó intézkedései és az a néhány forint beinvesztálása által már egy hármassal megúsztuk a meccset ezzel a harmatgyenge orosz csapattal szemben. Még harminc év és néhányszáz milliárdocska és akár egy döntetlent is ki fogunk harcolni ellenük. Hiába no, a beinvesztált pénz és a lelkesedés csodákra képes.
colibri
Remélem orbán jól érezte magát élőben, a nagy vereségen.
human
Nekem akkor is az volt a kedvencem mikor 2:1-re sikerült megvernünk egy olyan csapatot ami egy 50 ezer fős lakosú helyről jött ahol 1 db stadion van és a játékosok munka mellett fociznak.
A magyar foci jobban teljesít? (tucatnyi stadionnal és belepumpált százmilliárdokkal)
F_Viktor
@namihami: @human: Helyesen tobb szaz milliard forintot emlitettek, de nem tudjuk, hogy ebbol a 7 ev alatt elszort oyszegbol mennyit loptak el a haverok?
Yoda69
Gratulalok !
A 0:3 megiscsak jobb eredmeny mint a 0:6
Yoda69
Bosszubol a taho majd megepiti Paks 3-at
human
@F_Viktor: Az a baj, hogy már nem csak a futball a pénzmosoda, de minden más sport is. Nem véletlenül ültettek pártkatonákat a sportszövetségek élére. Az ő dolguk, hogy a hatalmat gyakorolják és felügyeljék, hogy az állami milliárdok a megfelelő fideszes cégekhez vándoroljanak.
Birkózás – Németh Szilárd rezsibiztos
Asztalitenisz – Nátrán Roland volt NGM-államtitkár
Műugrás – Tuzson Bence, a propagandatárca államtitkára
Vívás – Csampa Zsolt korábbi államtitkár, az „elmúlt nyolc év” vizsgálóbizottság elnöke
Evezés – Bényi Szabolcs Tamás, a szegedi önkormányzat vagyonkezelőjének igazgatósági tagja, ahová a Fidesz–KDNP-frakció delegáltjaként került be
Tenisz – Szűcs Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője
Kerékpár – Révész Máriusz indult az elnöki posztért, miután alulmaradt a versenyben, bringás kormánybiztosnak kinevezték
Triatlon – Bátorfi Béla, Orbán Viktor fogorvosa :)
Kézilabda – Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármester
Kosárlabda – Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere
Korcsolyázás – Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője
Kajak-kenu – Baráth Etele volt MSZP-s országgyűlési képviselő (a kakukktojás?)
Cefi
Simán kikapott a magyar válogatott az oroszoktól.

Na és? De kinek volt jobban bezselézve a sérója? Ki tud jobban rongyot rázni?
Na ugye!
lampa laz
Kádár sakkozott, orbán hiába focizott a rendszer maradt.
papa.49
@Clavigo: Nálad a pont, valóban, belenéztem és már kapcsoltam is tovább, még nézni is rossz, amit a pályán tesznek az ,,ÁSZOK,, !!!
Erre nem hogy belépőt fizetni az mlsz. nek kéne fizetnie, hogy kimenjünk a meccsre!!!
justhpeter
... és a játék maradt ugyanaz az ötlettelen kiábrándító mint volt. Méltó bemelegítés a következő kupaszezon első - és számunkra utolsó - körére.
Eladott Ország
Ez a magyar foci úgy szar ahogy van. Valamikor még Baróti idején volt elfogadható a színvonal.
magyarbakancs
Miniszterelnök úr menyi pénzt szeretne még invesztálni ebbe a szar fociba?
eugen4402
Szomorú tény, hogy a "magyar focista" a kihalt fajok listájára került, és szép csendben ki is halt, ameddig mi a homoki mütyürke megmentésén fáradoztunk.
Azóta a csapatok óriási pénzekért betanított labdarúgó vállalkozókat és alkalmi statisztákat szerződtetnek, hogy ki tudjanak állni egy meccsre...
Eladott Ország
Erre a játékra a koronát az Andorra elleni zakó teszi fel és kezdhetünk azon gondolkodni , vajon mit is csináltunk megint.
Edmond Dantes
Azért illene észrevenni a fejlődést.Mezei György tésztaevő csapata hatot kapott az oroszoktól,ezek csak hármat.A titok nyitja nyilván a kaja,én a füstölt kolbászra és a demizsonos pálinkára tippelek,ezek egy vezető politikusnál is meghozták a sikert.
nem tibi
Hát bakker , csóró eppel haza akarta fejelni a szögletet 4 méterről . :-(
Totális rutintalanság.
A nézők kimentek jót levegőzni , én elkapcsoltam 0 :2 - nél .
Katasztrófális kéremszépen .:-(
F_Viktor
@human: Irod:
"Az a baj, hogy már nem csak a futball a pénzmosoda, de minden más sport is."

Igen, a fijjukak nagyon vigyazznak, hogy a TAO-s kozpenzeknek minden morzsajat ellopjak.
nem tibi
Magyar Szotyialista Népközt Társaság . :-)
papa.49
Egyetlen lukas petákot NEM SZABADNA RÁKÖLTENI, erre az UMCSCS. re!!!
(utcai mezítlábasok csőcselék csapata)
Eladott Ország
@Edmond Dantes: Házi páleszt ittak a Bibó kollégium lakói is. A fiatal ötletgazdák társasága a fidesz egykori ifjúkommunistái is.
Clavigo
Remélem,,,Andorrában kihúzzák egy döntetlennel ezek a hulladékok...Méhszaros Lölönek be kellene szállnia a hajzselé-biznyákba...Vagy ne adjak ötleteket ??
Eladott Ország
@Clavigo: A vb. selejtezőnek már egyébként is harangoztak. Egy Andorrai zakó legalább helyre tenni a mellépofázásokat.
Clavigo
@Eladott Ország: Szét röhögném magamat...,
Eladott Ország
@Clavigo: Nincs kizárva a Feröer elleni kínlódó játékot nézve.
papa.49
@Eladott Ország: Igen aki nappal postás, meg hentes, beöltözik és helytáll ezekkel a macskajancsikkal szemben...
Zeta
Van egy "nagymúltu" siker edzőnk, akif mindig elküldtek a tudása miatt.
Most bele nyúlt rendesen.
Vagyinkább mellé? Ha Andorrával x elünk, akkor nem mellé nyúlt, hanem tudása javát adta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.