A magyar labdarúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Andorrában, ahol pénteken 1-0-ra alulmaradt világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A pireneusi miniállam csapata, amely amatőr játékosokból áll és 186. a világranglistán, története során először szerzett gólt Magyarország ellen, ráadásul Marc Rebes 26. percben fejelt találatával meg is nyerte a találkozót. Andorra ezt megelőzően 2004 októberében, Macedónia legyőzésével szerzett három pontot tétmérkőzésen.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata, amelyben Tóth Bence újoncként szerepelt, a kínos vereség ellenére megtartotta harmadik helyét a csoportban, de immár nyolc pont a hátránya pótselejtezőt érő második helyen álló Portugáliával szemben.

A magyarok legközelebb augusztus 31-én Lettországot fogadják a kvalifikációs sorozatban.

Európai vb-selejtezők, B csoport, 6. forduló:

Andorra-Magyarország 1-0 (1-0)

------------------------------

Andorra La Vella, v.: Kalogeropulosz (görög)

gólszerző: Rebes (26.)

sárga lap: Alaez (27.), Pujol (29.), San Nicolas (36.), Rubio (60.), Vales (79.), illetve Bese (45.)

Andorra:

--------

Gomes – Rubio, Llovera, Lima, San Nicolas – Vales, Rebes – Clemente (Riera, 82.), Pujol (Ayala, 88.), Martinez – Alaez (Maneiro, 68.)

Magyarország:

-------------

Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák, Stieber (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai, 71.) – Eppel

I. félidő:

----------

26. perc: Rubio jobb oldali beadását követően a túlsó oldalon érkező Rebes ívelten a hosszú sarok felé fejelte vissza a labdát, amely a kapufa érintésével került a hálóba (1-0).

A magyar válogatott az első perctől mezőnyfölényben futballozott, de ez nem lendületes játékának, hanem a visszahúzódó és a területet átengedő andorrai csapatnak volt köszönhető. Bernd Storck csapata sokkal többet birtokolta a labdát, ugyanakkor komoly veszélyt egyáltalán nem jelentett a hazai kapura, egyrészt a támadó harmadban jellemző tanácstalanság, másrészt a pontatlan játék miatt.

Az igazi hidegzuhanyt egy andorrai kontra jelentette, aminek végén Rebes betalált, így a pireneusi miniállam először volt eredményes a magyar válogatott ellen. Ezt követően Eppel Márton előtt adódott ziccer, de lövését hárította a hazai kapus. Ezután ismét csak meddő magyar mezőnyfölény jellemezte a meccset a szünetig. A magyar szurkolók nem épp irodalmi stílusban tudatták a játékosokkal, hogy gyengének értékelik teljesítményüket.

A folytatásra sokkal lendületesebben jött ki a magyar csapat. Ugyan helyzeteket ez sem eredményezett, de távoli lövésekből ezúttal már veszélyeztetett a válogatott, Dzsudzsák Balázs például centikkel tévesztette el a jobb sarkot, a többi esetben pedig Gomes védett.

Az idő múlásával egyre görcsösebbé váltak a magyarok, egyedül a csereként beállt Balogh Norbert tudott rendszeresen párharcokat nyerni a jobb oldalon, de gól ezekből a lehetőségekből sem született. Dzsudzsáknak volt még veszélyes lövése, de az egész meccsen nagyszerűen védett a hazai kapus, aki csapata legjobbja volt, így elévülhetetlen érdemeket szerzett az ország legnagyobb futballsikerében. A magyar válogatott alig egy éve még nyolcaddöntős volt a franciaországi Európa-bajnokságon, ezúttal viszont története talán legkínosabb vereségét szenvedte el.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Vége a meccsnek, Andorra - Magyarország 1:0 !!!
Lehet magyarázkodni falábuak kapitánya, vezetö edzö,
állami horribilis támogatás , Dzsuzsák egy telisz@rt
térdzokni, a csatárok puhafalábuak, a védelmünk
egyenesen katasztrófa, az Andorra 3-4 helyzetet
még ki is hagyott, a libapásztor magyar válogatott ugy
kapott ki, hogy az M4 sportriportere azt mesélte,
hogy ez az andorrai csapat föleg az ottani NB 5-ös
csapattagokból áll...Viktorka, ezután is épits nekik
stadionokat, told beléjük a milliárdokat !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nem a győzelem, a fizetés a fontos!!! Következő ""mérkőzésetekre"" inkább a stadionokat kéne kiállítani az ellenféllel szembe.
volvós
Vége a meccsnek, Andorra - Magyarország 1:0 !!!
Lehet magyarázkodni falábuak kapitánya, vezetö edzö,
állami horribilis támogatás , Dzsuzsák egy telisz@rt
térdzokni, a csatárok puhafalábuak, a védelmünk
egyenesen katasztrófa, az Andorra 3-4 helyzetet
még ki is hagyott, a libapásztor magyar válogatott ugy
kapott ki, hogy az M4 sportriportere azt mesélte,
hogy ez az andorrai csapat föleg az ottani NB 5-ös
csapattagokból áll...Viktorka, ezután is épits nekik
stadionokat, told beléjük a milliárdokat !!
namihami
@volvós: Most mit csinálhatnak szegény fiaink, ha kénytelenek egy ilyen kvalitású, szuperjátékosokkal teleszórt világverők ellen felvenni a kesztyűt. Ez az ellenfél túl nagy falat a mi sztárjainknak.
Most már csak az a kérdés, hogy ennek a csapatunknak hol fogunk LEGYŐZHETŐ ellenfelet találni? Meccsszervezők, irány a sötét Közép-Afrika, vagy az Antarktisz.
F_Viktor
Egy fociszeretonek nehez ez utan szavakat talalnia.
Amit tudtuk, az bebizonyosodott, hogy uj, korszeru stadionok, protekcioval mukodo fociakademiak nem vatancia a sikerre.
Ezek utan a sportot szereto fityeszes birkaknak is kicsit meg kellene mozgatni eltunyult, csikorgo, sorvadozo agytekervenyeiket, s alljt mondani a kozpenzek szaz milliardos ellopasanak.
lusta
Na bumm és akkor mi van?
Kevesebb lesz a pénz?
Kevesebb lesz a stadion?
Kevesebb lesz a juttatás?
Na ugye!
lusta
Focicsapataink, élén a válogatottal ugyanúgy működik, mint a matyar nemzethy tőkés.
Equus
csak tovább az adómilliárdokat az értelmetlen semmire. A birkák meg csak tűrik... úgy kell nekik. Az aranylábú aranyifjaknak meg lakás, Ferrari, Havaii-on edzőtábor... jár nekik... Ez az eszement felcsúti törpe meg hadd tombolja ki magát... ja... van pénz, amíg az Unió el nem zárja a csapot.
MukiPIsti szabadstrandi jegyarus
Győztünk ! Lassan mondva ! gy ö z t ü enn kááá !

Next play fizu : sör ,virsli 1 pár mustár kecsap .
Leszedni a neveket .
1 es passzol kettesnek , kettes eladja , 11-es becsúszik és 11 -es !

Volt néhány mozdulat ( sor ) ami a football játékban NINCS és nem is ismeri senki . :-((((((
Equus
remélem, lesz fogadás Ferihegyen, pardon, Franz List Airporton a 747-es különgéppel érkezőknek. Árvalányhaj, százszagú(sic) cigányzenekar, ökörsütés, disznótoros, ingyen szotyi... Nemzettemető tezsvér sámlira áll és beszédet is mond, közben méhszaros lölő két kézzel szórja a birodalmi aranytallérokat, rogán tóni meg helikopterről hullatja az új, matócsi arcképes 50.000 Ft-osokat.
papa.49
@Mirabilis: Mert a német is piszkosul szereti a semmi eredményért járó bőséges suskát!!!
a helység kalapácsa
www.youtube.com/watch?v=Gqyhae7hcaQ

Az a Q sok milliárd elégetve a semmiért, míg magyar gyerekek éheznek, butulnak, fogynak...

Az a sok nagyot álmodás a semmiért...

www.youtube.com/watch?v=iYAaN9EMpE0

A Q anyátok, ti tetves belterjes ősbunkó GECIK!!!
Clavigo
Zselézett agyú,falábú gyökerek,,,,,Vazzze,,ha nem lenne ellenfél a pályán,,ezek a rozzant buzik akkor is képesek lennének elveszíteni a meccset...Remélem,,azért a prémiumot felnyaltátok,,here paraziták...
karma1
Eleg lenne azt az 1-2 orszagot fejbentartani, akik meg nem vertek el a magyarokat,...
cs.n.
Pár percre belenéztem. Nem volt egy tömött stadion, még azok a kis lelátók se voltak félig sem. Nem hülyék azok, hogy gigantikus stadionokat építgessenek, mert minek, kinek? Ők nem focialista köztársaság, mégis tudtak nyerni az amatőr csapatukkal a jól fizetett magyar profik ellen. Nem örülök ennek, meg nem örvendezek rajta, ez csak szimpla tényálladék.
RonaGyuri
Ugye, hogy még van lentebb

S nem csak a fociban értendő

Andorra gyönyörű ország és főleg kicsi. Sportjában a téli sportok egyike-másika, no meg akad menü bringás, aki ott él. Focihoz talán a legnagyobb affinitásuk, hogy Kocsis idősebb korában ott élt.
S tessék simán, anélkül, hogy egy pillanatnyi esélyünk is lette volna (na jó a kezdőrúgás pillanatában még volt sansz a döntetlenre), hogy ne így legyen, elpáholtattunk. Ráadásul negyedszer egymást követően, s anélkül, hogy egyetlen nyanvadt kis gólocskát hoztunk volna!
Hogy is mondta Őfenesége a válogatott sikerei után, most a klubcsapatokon van a sor.
Hát igen ez már Gorbánia. Futboliában már tömegek randalíroznának az utcán, de csak a csendes beletörődés! =))
Cefi
Semmi különös. Hozták a papírformát botlábovicsék. A lakatlan szigetek ellen is ugyan ez az eredmény lesz.
amaramaistanna
...íme a túlsztárolás egyik eredménye... talán egy újabb stadion?
Sziszifusz
Ideje lenne rájönni, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni.
Az, hogy Orbán Viktor parancsára hatalmas pénzeket tolnak bele a fociba és ennek ellenére ilyen megalázó eredmények születnek, jellemző a mai magyar állapotokra.
Felesleges dolgokra szórják a pénzt, a fontos ágazatokra pedig egyre levesebbet költenek. Kész elmebaj.
justhpeter
@Sziszifusz: Június 19-én sorsolják a kupákat, addig van egy nyugodt hetünk, hogy nem kapunk ki senkitől. Mert nem elég a sok stadion, a sok havi 10-20-30 milliós edző és a havi 8-10 milliós játékos, még több kell mindenből. Államosítottuk a magyar foci fenntartását, most ránk dől az egész. Ahogy minden, amihez a fideSS-kdnp hozzányúl.
Cicamama55
Ez az eredmény azért elkeserítő, mert kormányunk ebbe az "iparágba" fektet be legtöbbet országunkban...Teljesítmény utáni bérezést az alaptörvénybe kellene iktatni ezeknek a "kemény labdát kereső kisembereknek" !!! Ha mindaddig minimálbéren tartott focisták lennének, míg eredményeket nem mutatnának fel, lenne miért hajtaniuk! :(((
Yoda69
Asszem ettol mar nincs lejjebb. Andorra a 186. A vilag ranglistan es 14 eve nem nyertek meccset. Most meg szarra alaztak orban valogatottjat. Ideje lenne elgondolkodni a magyar foci fontossagarol.
X-ray
Csucsáktól azért többet várna az ember... Vagy csak külföldön tud jól focizni milliárdokért?
Clavigo
Ki kellett volna plakátolni...""Álicccsuk meg Andorrát ",,,,,...vazzze...Meg az összes tartalék faszt is pályára kellett volna küldeni,,,gyúrókat,,,,a jól fizetett sleppet,,,, oszt talán kihúzták volna egy döntetlennel...Gyökerek...
egyvandor
Kevés az a három milliós havi gázsi ennyiből nem lehet jól focizni. Hiányzik a motiváció.
Az orvosok tanárok fizetéséből megoldható lenne ez a probléma.
Több adót kellene átirányítani a TAO-ba. Hiszen Magyarország még a plakátok szerint is már túl van az erősödés fázisán. Akkor talán maradna elég pénz a sportok támogatására is.
Ahová a fidesz beteszi a lábát minden rohad!!!
nyanya001
Betegek rohadnak a kórházakban, fertőzést kapnak már a műtő előtt, szegényeket, hagynak áram és élelem nélkül, a hátrányos helyzetűek élnek a legkisebb remény nélkül, de ezek a féllábú töketlenek csak nyelik a pénzt, mint a Panama-csatorna, semmi sem számít csak az, hogy Orbán foci mániája, pénzzel, látvánnyal ki legyen elégítve.

Mikor lesz vége ennek!
solidedge
Az andorrai Nemzeti Stadion 3300 fő befogadó képességű, ami nem kedvezett a magyar válogatottnak mivel megszokták hogy nagy, de üres stadionokban játszanak a bajnoki mérkőzéseket. Az andorraiak 1996-tól fociznak nemzetközi szinten, mi pedig az 1980-as évektől nem nagyon. Az andorraiak a becsületükért, a magyarok pedig nagy pénzért futottak amit akkor is megkapnak ha köszönő viszonyba sem kerülnek a labdával a meccs alatt. Beismerem hogy a teljesítménnyel arányos juttatás nem megoldás, mert a fél válogatott önkormányzati segélyen élne.
human
Magyarország - Freöer szigetek 2:1
Freöer lakossága 50 ezer fő. Játékosaik dolgozó emberek. 1 db stadionjuk van.
A magyar válogatott meg jobban fizetett, mint az Osztrák.
Röhögnék, ha nem Magyarország miniszterelnöke lenne egy utolsó mocskos tolvaj futballbuzi.
lópicigáspár
Hetvenezerből találtak 11-et, akik láttak már labdát és bele is tudnak rúgni, gondolom hobbi szinten. Itt meg... milliárdos támogatás, milliós fizetések... agyhalál!!!
amaramaistanna
Vendégkomment:"Ceglédi Zoltán - 10 órája - Andorra lakosainak száma körülbelül annyi, mint ahányan Kőbányán élnek. Bő 76ezer emberből képesek voltak kiállítani egy olyan focicsapatot, ami legyőzte Viktor cár agyonpénzelt, agyondédelgetett, agyonstadionozott nemzeti focializmusának válogatottját. Mindezt azon a napon, ahol Pártunk és Kormányunk másik kiválósága azon nyöszörgött, hogy még több gimnáziumot be kéne zárni. Jó az irány, csak így tovább, sikerben fogunk úszni minden téren."
Perwool
@lópicigáspár: "Hetvenezerből találtak 11-et"
Mi az, hogy találtak? Talált Soros! Lefizette őket!
lópicigáspár
@Perwool: Kihagytad Brüsszelt, Gyurcsányt, Simicskát...! :))))
eugen4402
@nyanya001: Csak az nem fér a fejembe, hogyan élvezheti Orbán ezt a kiábrándító kínlódást FUTBALL helyett??? Vagy vérnyomás-emelésre használja? Arra jó a kormány-média is, olvasson valamit a kedvenceitől, garantáltan a plafonba szökik a vérnyomása...
Perwool
@lópicigáspár: "hámost" Simicska pont nem ér rá, b@gassa a NAV!
Úgyhogy őt kihagynám...
lópicigáspár
@Perwool: Lesz abból még galiba... remélem!
magyarbakancs
A fa tőkét fel állítottam ,kosarakat bekészíttettem,kőszurú követ fel állítottam.
Bárdod beszereztem várom a klienseket.
Clavigo
Nem kellene kinevezni a Zsírmorét szövetségi kapitánynak ?? Szotyit már tud köpködni...
micfild
@Perwool: Soros a hibás.. ez egyértelmű
és a migráncsok.. valamint google és a fészbuk...
de gyurcsány is.
valamint a nyugdijasok , a rokkantak a betegek a melegek az imf a zsidók az egyetemisták a szinglik... a nagycsaládosok... a tanárok az eü dolgozók, -- na.. szóljatok ha kihagytam valakit.
micfild
@Clavigo: Szerintem... igen..
sőt.. igazából ö lehetne az örökös szövetségi kapitány... igazából az lenne a jó- és lett volna a jó.. ha a varangykirály soha nem is lett volna más.. csak szövetségi kapitány.
szotyit köpködni tud.. elég nagy tahó is.. a magyar focinak meg úgyis mindegy.. már évtizedek óta... de az országnak NEM az.
Clavigo
@micfild: Kevesebb kárt csinálna ott,,a kispadon...Csendben elrecskázgatna a zsebében...stb...
Clavigo
@eugen4402: Otthon is utálják ezt a szutykot,,,azért jár ez ennyit stadijjjonba...vagy mazochista a kegyes Urunk...??
eugen4402
@Clavigo: Látod, erre nem is gondoltam, hogy tudat alatt vezeklésként önkínzásra használja ezt a hungarikumot, amit "magyar futballnak" becéznek. Ám az sincs kizárva, hogy a családi otthon melege elől menekül a stadionok többé-kevésbé harmonikus VIP páholyába.
Ördögvadász
Vannak, akik a sportban nem tudnak veszteni. Vagyis elõfordul, hogy vesztenek, ami a sportban teljesen normális, csak éppen nem tudják azt elviselni, vagy elismerni.
Ezeknek az embereknek mi közük a sporthoz?, kérdem én.
qxy
Most olvastam.-
Leg rosszabb érzés amikor leszerel az Andorrai hátvéd és a meccs végén meg tudod hogy ö csak egy busz sofőr. Na ezért sírt ez a fasza gyerek
Sámannus
@qxy: Hányat gurítanának, ha edzést is tartanának nekik?
qxy
Eccer, míg otthon voltam egy NB I es stadionban volt a kis " Ittas ellátó egységem. " Jöttek be a nagy és a nagyobb focisták. kurva nagy mellénnyel.Az egyik stresszes volt mert a főbérlő ki akarta baszni. hát kapott egy lakást a stadiontól nem messze de lekéste a buszt meg a villamost, így kapott kocsit is. Jön be, forgatja a kulcsot az ujján és,- Kocccsi, lakkkás, minden van öcsém. minek szalaggyak a pájjján ha nem muszáj Na le is basztam. Ha rajtam múlna, Munka, napi 8 óra, utána edzés, és ha nem vagy fáradt, mert ugye nem , mert " szeretsz focizni, hétvégén meccs . ha nem jössz, van másik. Hogy fel voltak háborodva hogy a foci milyen nehéz. . Mire én,.- Igen bazzeg kurva nehéz. De amit ti csináltok azt meg kurva nehéz. mert semmi köze nincs a sporthoz. Minden nap osztottam a fos tarisznyákat.
Pálinkafőző Rézüst
Sorosbérencek a falábújaink is... :)Na meg a Gyúrcsány...:))))
Clavigo
@Cefi: Ez hatalmas...nagyon nagy a szöveg alatta.. :) DDDD :)
amaramaistanna
Máshonnan, másképpen nézve...
hvg.hu/sport/20170610_hont_na_ugye_foci_dzsudzsak_gazdasag
.
"...Ami miatt valóban szégyellni kéne magunkat a világ előtt az az, hogy időről időre ráengedünk mit sem sejtő európai városokra néhány száz elborult neandervölgyit náci tetkóval vonulni Marseille-ben, kedélyesen buzizni Lisszabonban, borogatni Bukarestben. Ott kéne őket felejteni valahol, hozzanak létre számukra egy no-go zónát vagy egy állatkertet..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.