2015-ben, hat év szünet után már hasonló címmel jelentek meg tudósítások. A háromszoros abszolút magyar bajnok Benik Balázs nem tudja és nem is akarja abbahagyni kedvenc sportágát és idén júliusban újra felveszi a kesztyűt és minden más kötelező védőfelszerelést, hogy a 24. Veszprém Rallye-n rajthoz álljon,  július 7-9 között.

Újra ralizik Benik Balázs, a háromszoros magyar bajnok

 Két éve is a veszprémi viadal volt az, ahol 2003, 2006 és 2007 abszolút rali bajnoka visszatért.

Az akkori futamról így beszél a népszerű versenyző:

Josy (Lukács József) barátommal, korábbi navigátorommal kitaláltuk, hogy menjünk újra egy versenyt. Ami igazából motivált akkor, az az volt, hogy az aktív versenyzést akkor hagytam abba, amikor kisfiam, Benett született és úgy gondoltam, hat évesen már érett arra, hogy megmutassam neki, az apukájának mi volt az élete. Benettet vittem pár körre a teszten, nagyon élvezte. Úgy élte meg, mintha a vidámparkban lennénk, alig akart kiszállni. Most már tudja, sejti, hogy az édesapja az autósportban jeleskedett.

A versenyen volt pár biztató részeredménye a párosnak, de nem tudtak átgurulni a céldobogón.

Újra ralizik Benik Balázs, a háromszoros magyar bajnok

Kicsit felemásra sikerült a két évvel ezelőtti futam. Nagyon jó volt a hangulatunk, nagyon tetszett, hogy olyan szurkolók is kijöttek a pálya szélére, akik bevallották: azóta nem voltak, mióta mi sem versenyzünk. Az autóban is jó volt a hangulat, Josyval nagyon jól tudtunk együttműködni. Sajnos technikai hiba miatt kényszerültünk kiállni, ami kicsit elrontotta a kedvünket. De összességében mindenképp pozitív volt a visszatérés. Azzal tisztában voltunk, hogy nem tudunk a legelejében menni. A hat év kihagyás nem múlt el nyomtalanul, a stoppert nem lehet becsapni.

Azt lehetett tudni, hogy az építőiparban tevékenykedő vállalkozónak nincs már ideje arra, hogy kedvenc sportját újra komolyan űzze. A mostani elhatározás is egy versenyre szól.

Újra ralizik Benik Balázs, a háromszoros magyar bajnok

Rácz Bencével elmentünk a szombathelyi futamot megnézni, ahol újra versenyzett az egyik barátom, mentorom, Kiss Feri. Két gyorson is álltunk a nézők között és mind a kettőnket újra elkapott a gépszíj! Sok fiatal titán versenyez, amióta abbahagytuk az aktív versenyzést és a mezőnyben is 12-15 hasonló képességű autó található, ami mindenképp ösztönzően hat. Nagyon érdekessé teszi a magyar bajnokságot, hogy ilyen népes a tábora azoknak a versenyzőknek, akik hasonló tudású autókkal küzdenek. A nézők megkapják azt, amit az elmúlt években a WRC-k beszüntetése miatt egy kicsit elve ek tőlük. Ezek az R5-ös autók már majdnem tudják azt, amit a WRC-k tudtak. Izzig vérig versenyautók ezek a kocsik!

Egy szomorú momentum zavarta meg a páros felkészülését.

Szeretett csapatfőnökünk, barátunk, Bíró Zoli sajnos már nem lehet ott ezen a futamon. A hét elején jött a hír, hogy hosszú betegség után legyőzte őt a halál. A versennyel az Ő emléke elő is szeretnénk adózni, hiszen a három bajnoki címemből kettőnél ő segítette áldozatos munkájával a csapatot! Sosem fogjuk elfelejteni Zolit!

Legutóbb egy Ford Fiesta R5-el, most egy hasonló tudású Skoda Fabia R5-öt tesztelt a verseny előtt Balázs.

Újra ralizik Benik Balázs, a háromszoros magyar bajnok

Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy milyen különbséget érzek a két autó között. Két év távlatában csak egy dolgot állíthatok biztosan: két különböző embléma van az autók elején. Nyilván van különbség, de igazából nem hiszem, hogy számottevő lenne. Nagyon tetszett nekem még a Hyundai új i20-as autója és a Skodában is benne volt az a kihívás, hogy kipróbálnék egy olyat, amiben korábban még nem ültem. A Skodát választottuk, főként a bérbeadó csapat miatt.

Az EUROSOL Racing Team versenyautóját fogja bérelni a Benik Motorsport párosa.

Puskádi János és csapata nagyon komoly sikereket ért már el az autóival a nemzetközi porondon. Meggyőzőek voltak a tesztek alatt is, biztos vagyok benne, hogy jól döntöttünk, hogy az ő versenyautójukkal indulunk.

A verseny, a 24. Veszprém Rallye július 7-9 között lesz. Várja már a futamot Benik Balázs és Rácz Bence.

Talán annyira izgulunk, mint az első versenyünk elő. Rég volt ilyen érzésem, gyermeki izgalommal várom már, hogy ott lehessünk!

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Én már annak is örültem, hogy az a nyomoronc Palik László kitakarodott a Párizs-Dakarból. Egyetlen nyilatkozatát néztem végig és soha többet. Mai napig nem értem mi a francot keresett ott. Szegény mitfahrer mit szenvedhetett mellette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.