Hétfőn mutatták be a patinás futball klub új címerét, amin rendesen kiakadtak a szurkolók.

Az Újpest FC labdarúgóklub hétfőn bemutatta új címerét, noha az anyaegyesület Újpesti Torna Egylet (UTE) szerint a hozzájárulása nélkül ezt jogszerűen nem lehet megváltoztatni. A lila-fehérek internetes oldalán múlt hétfőn jelent meg az a cikk, amelyben Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a szurkolók vasárnapig szavazhatnak a három logótervre, a győztes változat pedig rákerül a július 20-án bemutatandó új mezre.

Az UTE mellett a labdarúgócsapat szurkolói is nemtetszésüknek adtak hangot a közösségi médiában.

Az egyesülethez hasonlóan ők is jelezték, az UTE és az Újpest FC között kötött társasági szerződés értelmében vannak olyan kérdések, amelyekről csak százszázalékos egyetértéssel lehet határozatokat hozni, ilyen a névhasználat, a társaság átalakítása, valamint a társaság által használt eredeti arculati elemek megváltoztatása, azaz csapatszínek, címer, emblémák.

Ennek kifejezésére ma 16 órakor a szurkolói csoportok tüntetést szerveznek a Megyeri úti stadionhoz, ahol 18 órától pedig a csapat zárt kapus felkészülési meccset játszik a Vác ellen. A viszályt tovább fokozza a szurkolók és a vezetőség közt, hogy a meccs zárt kapussá nyilvánítását állítólag nem a rendőrség kérte – írja a Goal.com.

A szurkolók első számú ellenségüknek kiáltották ki Gyarmati Esztert, az Újpest FC ügyvezetőjét, aki hivatalosan is bejelentette a címerváltoztatást. Közölték azt is, hogy ellene mostantól a tiltakozás minden formája megengedett.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Egy fociklubnak -- de bármire is érvényes -- szerintem nem a cimer megváltoztatásával kellene "megujulnia", hanem a patinás cimerhez kellene "felnőnie" mind a vezetésnek, mind a játékosoknak, vagy a szurkolóknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.