Az arany nemcsak azért kell bele, mert drága, hanem mert jelentése is van.

24 karátos aranyat is tartalmazó tortával hívná fel az úszástudás életmentő fontosságára a figyelmet a Sárvári Gyógy- és Termálfürdő. Mint Vancsura Miklós igazgató a Privátbankár.hu-nak elmondta, a torta első két szeletét már most, még az elkészülés előtt meg is vásárolta az FTC vízilabda és úszószakosztálya, szeletenként 100 ezer forintért.

Patakfalvi Andrea cake designer, a torta tervezője szerint világszerte nem ritkák a nemesfémeket tartalmazó sütemények, az arany pedig, amellett, hogy exkluzív, számos kulturális jelentést is hordoz. Ázsiában a tökéletesség szimbóluma, a buddhizmusban a megvilágosodásé, a görög hagyományban a szélsőségektől mentes, bölcs élet, az "arany középút" leképezése – ez utóbbi szimbolizálná majd az ő műve is.

A torta további szeleteit 10 ezer forintos áron kínálják, a bevételt pedig a hazai úszásoktatás támogatására fordítják majd. A magyar gyerekek fele ugyanis nem tud úszni, ezért is történik annyi fulladásos halál, különösen a szünidő ideje alatt. A WHO statisztikája szerint hazánkban évente 20-25 gyerek fullad vízbe, legutóbb épp a Dunában történt egymás után két tragikus baleset is.

Címlapfotó: Pixabay/ijchc CC0

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Ludmilla: Lehet, hogy Timike ötlete volt.
eugen4402
Arról nem is szólva, hogy idén Arany-év van, a János 200 évvel ezelőtt született...
Ludmilla
@eugen4402: majdnem gondolkodnom kellett,melyik,pedig magyar szakos vagyok... :-)
eugen4402
@Ludmilla: Tudtam, hogy eszedbe jut majd a nagy ballada-költő. pedig én inkább erőszakos vagyok, mint magyar szakos... :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.