Véget ért a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) és a sportágat több módon is támogató MOL Nyrt. együttműködése.

"A jégkorong szövetség új vezetése váratlanul úgy döntött, mással folytatja az együttműködést"

- olvasható az olajipari cégnek az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben egyúttal leszögezi, sajnálja, hogy nem tudja folytatni az együttműködést.

A vállalat szerdai beszámolója szerint az elmúlt csaknem tíz évben több mint egymilliárd forintot költöttek a magyar jégkorongsport támogatására. A MOL névadója volt a 2008-ban életre hívott közép-európai regionális bajnokságnak, amelyben eddig a magyar klubokon kívül román, szerb és szlovák csapatok szerepeltek, idén pedig osztrák együttes csatlakozott a mezőnyhöz. A bajnokság mellett a vállalat a válogatottat is rendszeresen támogatta.

Az MJSZ honlapján megköszönte mindazt a támogatást, amelyet "a legnagyobb magyar vállalat 2008 óta mind anyagilag, mind pedig szakmailag hozzátett a sportág színvonalának növeléséhez".

"Sajnáljuk, hogy a 2017/18-as szezonra már nem tudtunk kölcsönösen előnyös feltételekben megállapodni a Liga szponzorációjáról. Tekintve ugyanakkor, hogy 2017 év végéig a MOL a magyar válogatott főtámogatója, az MJSZ továbbra is stratégiai partnerként tekint a vállalatra és a jövőben is messzemenően teljesíti minden szerződéses kötelezettségét"

- olvasható az MJSZ állásfoglalásában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél