Hosszú Katinka az ötödik idővel bejutott a döntőbe 200 méter gyorson a Duna Arénában, az úszó világbajnokság keddi versenynapján.

Hosszú, akárcsak a délelőtti előfutamban, este is a 2008-as olimpiai bajnok Federica Pellegrinivel harcolt a futamgyőzelemért, de az olasz versenyző ezúttal is jobbnak bizonyult nála. A hatszoros világbajnok magyar klasszis 1:55.98-as ideje ugyanakkor egyre inkább közelít a 2015-ös, 1:55.41 perces országos csúcsához.

Lassan kezdtem, de az a lényeg, hogy döntőben vagyok. Nagyon szeretnék odaérni a dobogóra, de egyéni csúcsnak is örülnék már

- mondta Hosszú, majd megjegyezte, szeretné kiélvezni a világbajnokság minden pillanatát, amelyek hiányozni fognak neki a versenyek után. A bajai klasszis kitért rá, ebben számban vb-n vagy olimpián egy ötödik hely a legjobbja, ezen szeretne javítani.

A legjobb idővel, 1:54.69-cel az amerikai Katie Ledecky jutott a szerdai fináléba.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Bár nem ő a szám esélyese, mi nagyon fogunk érte is szurkolni a döntőben!!!Hajrá Katinka!!!
wagabund
érdekes..mindig Hosszút baszogatják, hogy doppingol, mert másként nem érhet el ilyen eredményeket..

Ledecky nevét még véletlenül sem meri a szájára venni egyik szarházi sem, pedig ő úgy hasít, mint egy torpedó... ma is látható volt, fél medencehosszt vert rá a többi (neves)úszóra...akkor hogyisvanez...csak Hosszú a kétséges, Ledecky, és még néhány torpedó nem?

csak szólok, hogy az úszók(és más versenyzők is) annyit hugyoznak a doppingvizsgálatok részére, hogy nekünk itt a kocsmában korsószám kell inni a söröket ugyanannyi vizeletmintához...

Hajrá úszók(is)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.