A negyedik idővel jutott a döntőbe a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó, amelynek első tagja, Kozma Dominik új országos csúcsot úszott szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Döntős a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó!

(Fotó: Illyés Tibor/MTI)

Kozma, még a múlt vasárnap, a nyitónapon, előbb az előfutamban, majd a döntőben is megjavította az országos rekordot a végül bronzérmes 4x100 méteres férfi gyorsváltó nyitóembereként, most újabb egy századot faragott az időből, amely immáron 48.25 másodperc.

A Németh Nándorral, Jakabos Zsuzsannával és Verrasztó Evelinnel kiegészült váltó végül 3:25.45 perces idővel ért célba.

A döntő az esti program zárószáma lesz.

Bohus elődöntős

Bohus Richárd a kilencedik idővel bejutott az elődöntőbe 50 méter háton.

24.93 másodperces idővel csapott célba, ez mindössze 11 századdal marad el a tavalyi londoni Európa-bajnokság úszott országos csúcsától (24.82).

"Még soha nem úsztam ilyen jól reggel, kicsit meg is lepődtem. Nem éreztem annyira a fogást, túl lazák a vállaim és ezáltal jobban benyúlok a fejem fölé, mint kellene. Amerikában ezen is dolgoztunk rengeteget, de most nem annyira ment. A középdöntőben szeretnék még jobb lenni" – mondta Bohus.

Ugyanebben a számban indult Balog Gábor, aki 25.56-tal több mint négy tizeddel rosszabbat úszott egyéni legjobbjától (25.12) és a 27. helyen végzett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.