A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott könnyedén legyőzte Izlandot szombaton Székesfehérváron.

Eredmény:

Magyarország-Izland 81-66 (23-22, 21-12, 20-15, 17-17)

-------------------------------------------------------------

a legjobb magyar dobók: Vojvoda 17, Allen 15, Perl 12

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese előzőleg hét edzőmeccset vívott július 26. óta, s ezeken két győzelem mellett ötször kikapott. A múlt héten a kazanyi tornán már találkozott az izlandiakkal, akkor a három kulcsemberét pihentető magyar csapat 60-56-ra kikapott. A szombati és vasárnapi hazai "visszavágóra" is kora délután kerül sor, mivel szeptemberben az első három kolozsvári Eb-csoportmeccsét egyaránt 14 órától vívja majd a válogatott.

A magyarok vasárnap 14 órakor ismét összecsapnak a szintén Eb-résztvevő szigetországiakkal Székesfehérváron. A felkészülés jövő csütörtöktől szombatig a varsói négyes tornával zárul, ahol a házigazda lengyelek mellett Anglia és Izrael lesz az ellenfél.

A válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Románia, továbbá Csehország, Horvátország és Montenegró válogatottjával csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

A magyarok menetrendje az Eb kolozsvári C csoportjában:

---------------------------------------------------------

szeptember 1.: Magyarország-Horvátország 14.00

szeptember 2.: Magyarország-Montenegró 14.00

szeptember 4.: Magyarország-Csehország 14.00

szeptember 5.: Magyarország-Románia 19.30

szeptember 7.: Magyarország-Spanyolország 16.15

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.