A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap hazai pályán 1-0-ra kikapott az Európa-bajnok portugál csapattól a 2018-as világbajnokság európai selejtezősorozatában, ezzel eldőlt, hogy nem lesz ott az oroszországi tornán.

A vendégek az első perctől kezdve fölényben futballoztak a Groupama Arénában, ráadásul a 30. percben emberelőnybe is kerültek, mivel Priskin Tamás piros lapot kapott a Pepével szemben elkövetett könyöklésért. A portugálok rögtön a szünet után, a 48. percben André Silva közeli fejesével vezetést szereztek, az AC Milan támadójának találata pedig eldöntötte a találkozót.

Storck: szomorú és bosszantó ez a vereség a kiállítás miatt

A két gárda 13. alkalommal találkozott egymással, de a magyarok még egyszer sem győztek, a mostani volt a kilencedik portugál siker.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata, amely mivel nem nyert, már nem érhet oda a pótselejtezőt érő második helyre sem a csoportjában, a kvalifikációs sorozatot október 7-én Svájcban folytatja, majd három nappal később itthon a Feröer-szigetek ellen zárja. Magyarország legutóbb 1986-ban vett részt világbajnokságon.

Európai vb-selejtező, B csoport, 8. forduló:

Magyarország-Portugália 0-1 (0-0)

---------------------------------

Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Danny Makkelie (holland)

gólszerző: André Silva (48.)

piros lap: Priskin (30.)

sárga lap: Pátkai (20.), Elek (45+3.), Dzsudzsák (82.), Fiola (89.), illetve Ronaldo (89.)

Magyarország:

-------------

Gulácsi Péter – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Lovrencsics Gergő (Varga Roland, 78.), Elek Ákos (Pintér Ádám, 67.), Pátkai Máté, Dzsudzsák Balázs – Priskin Tamás, Eppel Márton (Böde Dániel, 61.)

Portugália:

-----------

Rui Patrício – Cédric Soares, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrao (Eliseu, 28.) – Gelson Martins (Bernardo Silva, 63.), Joao Moutinho, Danilo, Joao Mário – André Silva (Ricardo Quaresma, 86.), Cristiano Ronaldo

I. félidő:

----------

30. perc: Priskin ugrott fel Pepével, a magyar támadó azonban könyökkel odaütött a veterán védőnek, amiért a játékvezető kiállította.

II. félidő:

-----------

48. perc: Ronaldo adott be a bal oldalról, a középen érkező André Silva pedig egy méterről a kapuba fejelt (0-1).

Csodálatos élőkép fogadta a csapatokat: a Carpathian Brigade szervezésének köszönhetően 18 ezer darabos, a magyar címert és a piros-fehér-zöld trikolórt formázó koreográfia várta a két együttest.

Ronaldo már az ötödik percben tesztelte Gulácsit, három perccel később a magyar kapuson már csak a szerencse segített, miután újra a Real Madrid sztárja került helyzetbe. A vendégek nagy fölényben futballoztak, a harmincadik percben pedig még nehezebb helyzetbe kerültek a magyarok, mivel Priskint könyöklés miatt kiállította a játékvezető. Az emberhátrány ellenére a szünetig jól bírta a nyomást a magyar válogatott, a portugáloknak csak egy komolyabb helyzetük adódott.

A fordulást követően kevesebb mint három percre volt szükségük a vendégeknek a vezetés megszerzéséhez, Pátkai egy percen belül válaszolhatott volna. Ezt követően szinte végig a portugáloknál volt a labda, teljesen nyugodtan passzolgattak a mezőnyben, a támadások befejezését pedig már nem erőltették. A játék képe a hajrában sem változott, az egyetlen hazai helyzet Fiola előtt adódott a 93. percben.

Bernd Storck a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, szomorú, egyben bosszantó is ez a vereség, hiszen a kiállítás miatt a harmincadik percben át kellett alakítani a tervet. Hozzátette, hátul becsúszott néhány hiba, egy ilyenből szerezték a vendégek a vezető gólt, tíz emberrel pedig már nagyon nehéz fordítani, főleg Portugália ellen. A szakember kiemelte, ennek ellenére játékosai szenvedéllyel és jó taktikával futballozták végig az összecsapást, így dicséret illeti őket, egy kis szerencsével egyenlíthettek volna. Ugyanakkor leszögezte, a rivális megérdemelt győzelmet aratott.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya elmondta, Bernd Storck kissé meglepte a kétcsatáros felállással, azonban csapata jól reagált erre és az első fél órában számos nagy helyzetet kialakított. A szakember hozzátette, hogy érdekes módon a kiállítás mindkét válogatottat megzavarta, kissé fejetlenné vált a játék. Kifejtette, a szünetben arra kérte játékosait, hogy hideg fejjel futballozzanak, ez gyorsan meg is hozta az eredményt, a vezetés után kissé visszavett csapata, amit ugyan nem kért, de a legfontosabb a győzelem volt.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Tamás

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
2016 szeptember 6 . Feröer -- Magyarország 0 : 0 . A sorozat első meccse . Itt el is dőlt minden . A továbbiak már csak a matematikai " esélyekről " szóltak ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Egy jogos felvetés

újabb bizonyíték a kettős mércéről

Van valami hasonlóság a tegnapi sima vereség és az EB-n hatalmas sikernek minősített szereplésünk között: igen mindkettőn a vesztes csapatból a bíró kénytelen volt kiállítani egy játékost. Ahogy azt mondani szokás 10emberrel „küzdöttek”!
Nem vagyok nagy foci-fun, de azt tudom, hogy ez akár így, akár úgy (vannak akik összeomlanak, míg mások szárnyakat kapnak) de komoly hatással van a mérkőzés sorsára. Kivéve a Gyevi-biró, akarom mondani a hazai propaganda számára, mert annak: attól függ!
Ugye tetszenek tudni, hogy az EB hatalmas sikere a Belgák lealázó 4:0-s leiskolázásán kívül, néhány döntetlen és a sógorok kínkeserves verése, akik 10-n játszottak, de ez senkit sem érdekel!
Míg ugye tegnap!...
papa.49
UMCSCSCS ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Levendula
Talán ha minimálbérért és SZÍVVEL-LÉLEKKEL fociznának, akkor győzhetnének.
De az a több milliós havi fizetés nem igazán jó ösztökélő mód...
simmering73
Ez jó mulatság, férfi munka volt. Töretlen lelkesedéssel és optimizmussal tekintünk a 2022-es VB felé.
laja70
Soros bírója győzött! Nem a tudás!!!
Clavigo
Gond egy szál se..." a lényeg egyedül az,,hogy zsebben a lééé "...
jancsipapa
2016 szeptember 6 . Feröer -- Magyarország 0 : 0 . A sorozat első meccse . Itt el is dőlt minden . A továbbiak már csak a matematikai " esélyekről " szóltak ...
Eladott Ország
A válogatottat három világbajnokságon is vezető Baróti Lajos mesteredző óta nincs magyar labdarúgás.
maci0427
Ezt a semmit nem tévő és semmit nem mondó Bernd Storck -ot az Andorrai mérkőzés után már ki kellett volna rúgni ! De azok is hülyék voltak amikor idehozták ! Feröer szigetek majdnem beér minket ! Szar magyar foci,kormányunk hobbija,de értelmetlen és drága is !
wagabund
egy ismert rádió műsorvezetője azon rugózott(rugózik) ma reggel, hogy ez a Storck mit fog csinálni a továbbiakban? ..mert csak habokra veszi fel a fizetését...
A válogatottra évekig nem lesz szükség, tehát Storcknak is búcsút lehetne inteni...főleg hogy nem beszél magyarul..az nagyon megalázó(nekünk)

azt is megemlítették, hogy Orbán marasztalta...
lópicigáspár
Jaj, hogy szégyellem magam! Nem néztem eme heroikus küzdelmet! És most kell megtudni, hogy nem megyünk az oroszokhoz!? Na nem baj, majd ők jönnek hozzánk!!! :)))
havasigyopár
"A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket"
magyarbakancs
Ha 22 lettünk volna a pályán akkor is kikaptunk volna.
Igaz nem néztem mivel nem érdekel a magyar foci.
quadrocopter
Nem baj gyerekek, a stadionok már állnak, kapjátok a szuper magas zsetont a szarért, húgyért semmiért, eszetekbe ne jusson focizni, amíg így áll a helyzet!
"Kis pénz - kis foci"
Nagy pénz - megizzadni se kell!
namihami
Szóljon már valaki ennek a ""szakvezetőnek"", hogy a vereség nem a kiállítás miatt volt. A kiállítás szimplán a bunyó miatt következett be. Vak bírót kellett volna kérni.
A vereség a játéktudás hiányából adódott. Annak elkerüléséhez pedig van egy végtelenül egyszerű megoldás: meg kell tanulni focizni. Mert nem elég a Hofi-módszer. Tudod: ""Tudsz úszni? És ha megfizetem?"" Hát ezek a fiúk a megfizetésen már vastagon túl vannak, de a tudáson még erősen innen.
wagabund
@namihami: egy anekdota, amit egy válogatott focistánk mesélt még az ezredfordulón..

A magyar válogatottat elvitték egy braziliai edzőtáborba(itt épp hideg volt), ott megmutathatják..
Nos megérkeztek Rióba, vagy hét-nyolc játékos a szállodából azonnal elment a híres Copacabanai-i homokra, megnézni a híres tengerpartot...ahogy mindig, akkor is jónéhány tizenéves éves brazil gyerek rúgta a bőrt a homokban..

-gyertek fiúk, mutassuk meg nekik, mi is az a foci-.. szólt egy válogatott focistánk a többiekhez..

(A Rejtő regényekben ilyenkor mondja Fülig Jimmy: ezt nem kellett volna...csak a Rejtő regényekben ezután pofonsorozat következik..)

-a brazil gyerekek látták, hogy fehér turisták izmoznak körülöttük, hát üsse kő, játszanak velük egy meccset...

A magyar válogatottból alakult tengerparti csapatot úgy kitömték a brazil gyerekek ott a puha homokban, hogy a mieink még gólt sem tudtak rúgni nekik..

-hú fiúk, de nagy mázlink van, hogy nem mondtuk meg nekik, kik is vagyunk...

nagy tanulság.
volvós
A " válogatottat " ( falábú Kft) azonnal szélnek ereszteni, a vagyonukat zárolni, ezt a
sváb focihoz nem értő Storck-ot pedig hazazavarni...Felejtsük el a magyar focit !!!
namihami
@wagabund: Ejnye, ejnye. Hát Te nem tudod? ""Nem a győzelem, a részvétel a fontos.""
Na, ezt a mondást láthattuk akkor, ott és most, itt is a gyakorlatba átültetni.
namihami
@wagabund: Na ugye. Jó az öreg az öregotthonban.
wagabund
@namihami: nemááá...a klubszobában van gép, vagy a szobádban?
ugye viccölsz?
kokopelli
@volvós: ...nem az a baj,hogy nem megy ki a "zemberek" fejéből,
mint megannyi rémálom? :--(
namihami
@wagabund: Még a saját szobámban, de ha nagyon zajos leszek, akkor jön az asszony és elzárja előlem. Félek is tőle. Évtizedek óta, pedig akkor még se Orbán, se számítógép nem volt.
huKKK
Torks:
Nem lett volna kiállítás és 1 góllal mi rúgunk többet, nyerünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.