Az eset hétvégén történt, a kolozsvárosi Universitatea szurkolói botokkal és láncokkal támadtak a rivális Kolozsvár CFR magyar szurkolói csoportja által szervezett kupa résztvevőire.

Egy a hét végén Kolozsváron történt, román és magyar futballszurkolók közötti tömegverekedésről jelentek meg cikkek kedd este kolozsvári hírportálokon – írja az MTI.

A Maszol.ro és a Ziardecluj.ro portál beszámolója szerint a kolozsvári Universitatea futballklubhoz tartozó futballhuligánok botokkal és láncokkal támadtak szombaton a rivális Kolozsvári CFR 1907 futballklub magyar szurkolói csoportja által rendezett amatőr futballkupa résztvevőire.

Családi programnak indult

A KVSC 1907 nevű magyar szurkolói csoport a kolozsvári Fellegvár dombon egy bérelt sportpályán nyolcadik alkalommal szervezte meg azt az amatőr futballkupát, amelyre erdélyi, magyarországi és felvidéki magyar amatőr csapatokat hívnak meg. Amint az egyik, neve elhallgatását kérő szurkoló a Maszol.ro-nak elmondta: a focikupa inkább családi piknikhez hasonlít: a csapattagok családostul vesznek részt rajta, és a mérkőzések között sörözéssel, flekkensütéssel töltik az időt.

Botokkal és láncokkal csaptak össze a román és magyar fociultrák Kolozsváron

A sporteseményt a kolozsvári CFR 1907 nagy riválisának számító kolozsvári Universitatea szurkolóihoz tartozó futballhuligánok zavarták meg, akik behatoltak a zártkörű rendezvénynek otthont adó sporttelepre, és CFR-ellenes, valamint magyarellenes jelszavakat skandáltak. A szervezők először kitessékelték őket, de nemsokára botokkal és láncokkal felfegyverkezve tértek vissza. A kirobbant tömegverekedés a támadók elkergetésével végződött. A telefonon riasztott csendőrség már csak a verekedés utáni állapotokat láthatta.

Tömegverekedés lett belőle

A CFR szurkolói csoportjának a tagja elmondta: feljelentést tesznek az Universitetea ultrái ellen a rendőrségen. Hozzátette, nem azt fájlalják, hogy néhányuknak beverték a fejét, hanem azt, hogy a véres csatajelenetek a feleségek és gyermekek szeme láttára történtek. Azt is hozzátette: ilyen iszonyatos etnikai gyűlölettel még soha nem szembesült.

A kolozsvári NCN televíziónak nyilatkozva az Universitatea menedzsere, Ioan Ovidiu Sabau elítélte a csapata szurkolóinak magatartását. "Nem tudok egyetérteni ezzel a viselkedéssel. A hatóságoknak tenniük kell a dolgukat, azért fizetjük őket" – nyilatkozta a volt válogatott labdarúgó.

Valójában az FTC és Videoton szurkolókkal volt bajuk

Az Universitetea szurkolói csoportjának az egyik név nélkül nyilatkozó képviselője a Ziar decluj.ro portálnak elmondta: nem a kolozsvári CFR szurkolóival volt nézeteltérésük, hanem a Ferencváros és a Videoton szurkolóival, akikkel 1998 óta nyílt konfliktusban állnak, és azóta minden alkalmat kihasználnak arra, hogy megbosszulják a csaknem két évtizede Budapesten elszenvedett sérelmeket.

Videókon az elkövetők

A Kolozs megyei rendőrkapitányság szerdán a honlapján közölte, hogy ugyan feljelentést még senki nem tett, hivatalból vizsgálatot indított a szombati incidens kapcsán, és arra kérte a szemtanúkat és mindazokat, akik segíthetnek a résztvevők azonosításában, hogy jelentkezzenek. A rendőrség azt is közölte, hogy három olyan személyt, akiket a támadásban való részvétellel gyanúsítanak, később előállítottak, és a helyszínen megállapítottak alapján készített jegyzőkönyveket átadták az ügyészségnek.

A Maszol.ro és a Ziardecluj.ro is több videofelvételt tett közzé, amelyeken jól látható a támadók arca. 

Kép és címlapfotó: illusztráció, Pexels.com / Skitterphoto CC0

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@Clavigo: kevesebben szavaznak a kis pohosra... :))
csa-csa
@Clavigo: helyes! hadd fogyjon a csűrhéje!
nezelodo
A mi kiváló értelmiségeink ellátogattak az ottani kultur-szurkolókhoz. Lehet, hogy köztük volt Orbán 2006-os delegációja is?
desiro
gorbánnak köszönhető a magyar gyűlölet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.