Kapcsolatuk elején ez tabutéma volt közöttük.

Shane Tusup, a magyar úszósport fenegyereke szerint annyi a gondjuk vele Magyarországon, hogy lila alma amit ő csinál: „Ha csinálsz egy lila almát, lehet az bármilyen finom, a változások befogadására képtelen emberek szerint nem jó, mert lila.”

Az Indexnek feleségével, Hosszú Katinkával közösen adott interjúban a délszláv származású, de Amerikában született úszóedző hosszasan elemzi a saját medence parti viselkedését. Azt mondja, hogy vízilabda- vagy fociedző lenne, senki nem szólna semmit azért mert torka szakadtából szurkol és adja a tanácsokat a versenyzőinek, de az úszásban az a megszokott, hogy az edzők körmölnek egy papírra, miközben úszik a versenyzőjük. Ő az ugrálással, kiabálással segíti a tanítványait, akiknek fontos, hogy elhiggyék, neki is ugyanannyira fontos a győzelmük, mint akár saját maguknak. 

Katinka nem akart az úszásról beszélgetni Tusuppal

(Fotó: YouTube/ABC News)

A már a múltban is sokszor elhangzott kérdésre, hogy a zajon átszűrődik-e Tusup hangja, Katinka azt mondta: 

„Rióban az olimpián láttam a medence partján, miközben úsztam, és tudtam, hogy világcsúcs lesz, mert láttam rajta – ha csak állt volna, és nem ugrál, akkor fogalmam sem lett volna, mennyire vagyok a csúcstól. Amikor mellen úszom, akkor hallom is a hangját, és fura, de segít a ritmusom eltalálásában.”

A pár azt is felelevenítette, hogy amikor elkezdtek járni, Katinka egyáltalán nem akart az úszásról beszélni:

„Amikor elkezdtünk járni, Katinka kifejezetten ragaszkodott hozzá, hogy bármiről beszélgethetünk, csak az úszásról nem. A USC-re jártunk mindketten, az úszócsapat tagjai voltunk, persze hogy nem akart az úszásról beszélni. Én viszont igen, az úszás, a sport az életem volt, imádtam minden pillanatát, tudtam, hogy ezzel akarok foglalkozni, hogy aztán profiként vagy ügynökként, edzőként vagy pszichológusként, mindegy volt, szóval nehezemre esett megállni, hogy ne erről beszéljek. Ez sokat segített Katinkának, mert kizökkentette abból a napi rutinból, amiben benne volt, és ismét elkezdte élvezni az úszást, az edzést.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.