Öt NB I-es focicsapatot büntetett meg az Magyar Labdarúgó Szövetség szurkolói rendbontások és szabályzati előírások megszegése miatt.

Öt élvonalbeli csapat kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától kedden.

A Diósgyőrnek és az Újpestnek 300-300 ezer forintot kell fizetnie. Mindkét klub – visszaesőként – a szabályzati előírások megsértéséért, valamint szurkolóinak a múlt hétvégi hazai mérkőzésen tanúsított, másokat megbotránkoztató magatartásáért bűnhődik – az MLSZ honlapján olvasható hivatalos indoklás szerint.

Büntetett az MLSZ: a Diósgyőr és az Újpest fizetheti a legtöbbet

Fotó: pixabay.com CCO

A két együttes ellenfele, a vendégként pályára lépő Videoton FC, illetve DVSC 150-150 ezer forintos büntetést kapott, míg a Budapest Honvédra 100 ezer forintos bírságot róttak ki. Mindhárom klubot szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért marasztalták el.

A tizenegyedik fordulóban kiállított Djordje Kamber és Szeles Tamás csapata, a Budapest Honvéd, valamint a Mezőkövesd soron következő egy-egy bajnoki mérkőzését kénytelen kihagyni.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az MLSZ már semmiről nem tud gondoskodni - lásd normális bíró küldése -, de a fenntartási költséget beszedik a csapatokon. Ki kell hirdetni, hogy az NB I-ben csak a Fradi, a Vidi és a Felcsút a csapat, a többi csak kiegészítő állomány. Közben az egész magyar "foci elit" egy fostalicska - sz MLSZ-szel együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.