A Hertha BSC játékosai, illetve Dárdai Pál vezetőedző és a teljes stáb is térdre ereszkedett a Schalke elleni szombati bajnoki előtt.

null

null

A klub Twitteren úgy magyarázta a térdelést, hogy „a toleranciára és a felelősségtudatra” akarták felhívni a figyelmet, hozzátéve, hogy Berlinben is egyre vegyesebb a népesség, és el kell fogadniuk egymást az embereknek, mert ez a folyamat nem változik meg.

null

null

Az üzenet végén ott állt a #TakeAKnee címke is, amely az NFL-ben elindult mozgalom jelszava.

Colin Kaepernick indította el a szokást, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a feketék elleni erőszakos rendőri fellépésekre és a szociális megkülönböztetésre.

Míg az USA-ban az amerikai himnusz alatt térdelnek, a Hertha játékosai a csapat névsorának felolvasásakor ereszkedtek térdre.

(NSO)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@justhpeter: Igazuk van! Mindenki olvassa ki az üzenetet!...USA..,EU.., stb!
Hajrá Pali (-ék)!! ;--)))))
szep napot
Hosszú út után nagy nehezen megérkezett Mohamed migráns, az állomás mellett guggolt, és szotyit köpködött a csorba fogai között a járdára. Ekkor hirtelen megjelent egy angyal.

– A szocialista-liberális angyal vagyok és azért jöttem, hogyteljesítsem három kívánságodat.

Mohamed alig tudott szóhoz jutni a meglepetéstől, de kipróbálta, hogy igaz-e, amit hallott.

– Nézd, milyen rossz fogaim vannak. Szeretném, ha meglenne azösszes, és hibátlanul.

Még be sem tudta fejezni a mondanivalóját, azonnal érvénybe lépett a menekülteket védő és megsegítő törvény, ami kimondja az ingyenes szociális ellátást, és Mohamednek máris gyönyörű hófehér fogsora lett, ami úgy csillogott, akár egy hollywoodi filmsztáré. ErreMohamed azt mondja:

– Vágyakozom a négy feleségem és a 15 gyermekem után, valamint a szüleim és testvéreim után is, valamint a feleségeim szülei éstestvérei után is ... Szeretném, ha mind együtt laknánk egy szép nagy luxus villában és legyen rengeteg pénzünk.Még el sem mondta Mohamed és máris egy gyönyörű villában találtamagát. Körülötte az összes rokonai mind boldogan és gazdagon. Azasztalon egy kivonatot talált, amely a bevándorlók családjainakegyesítési jogairól szólt, valamint a segélyezésekről, és tele voltbanki csekkekkel és a pénzhez való jutás magyarázataival, valamint a külföldiek segélyezési javainak megszerzési menetével. A ház teljesen be volt bútorozva és teljesen fel volt szerelve elektromos gépekkel, ami megfelelt annak a törvénynek, amely előírja az idegen bevándorlók háztartási segélyezéseit. Mohamed annyira boldog volt, hogy nem is tudta, mit is kérjen harmadiknak a tündértől. Végül megszólalt:

– Szeretnék én is egy igazi német lenni és nem kizárólag csakállampolgárként. Szeretnék én is szőke, kék szemű lenni, mint az igazi németek, és a nevem ne Mohamed legyen, hanem Fritz Schultz.Még be sem fejezte a mondatot, máris ott találta magát az állomáson, guggolva és a szotyolát köpködve a foghíjas szájával. Elképedve kérdezte meg a tündért:

– Mi...
szep napot
@szep napot: – Mi történt?!

A tündér ezt válaszolta:

– Nem szégyelli magát, Schultz úr?! Itt guggol és az államtól várjaa segítséget?! Nem kaphat segélyt, egyedül kell megoldania a jövőjére nézve minden anyagi gondját! Szedje össze magát és menjen el dolgozni minél hamarabb! Ha nem ezt teszi maga és a többi német, mit képzel, hogyan tudjuk segíteni a szerencsétlen migránsokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.