Parázs hangulatban ért véget a Videoton újpesti vendégjátéka. A meccs után tovább fokozódtak az indulatok.

Szétrúgta az öltöző ajtaját a Videoton játékosa, mert az ellenfél rasszista megjegyzéssel illette
Ezekiel Henty – kép forrása: vidi.hu

Már a pályán is nehezen tudták kézben tartani az Újpest-Videoton találkozót (2-2) a játékvezetők – a Vidi 9 emberrel fejezte be a meccset, szurkolói bekiabálások miatt félbe kellett egy időre szakítani a mérkőzést – de a lefújás után még inkább elszabadultak az indulatok.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a balhé egyetlen sérültje egy öltözőajtó lett, amit a Videoton nigériai játékosa, Ezekiel Henty rúgott szét azok után, hogy négyen fogták le, nehogy nekirontson az újpesti Bojan Szankovicsnak. A montenegrói ugyanis – Henty és több tanú szerint – rasszista kifejezésekkel illette a nigériai focistát.

Az esettel kapcsolatban a Videoton vezetősége közleményt adott ki:

Csapatunk izgalmas mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott az Újpest FC ellen a Szusza Ferenc Stadionban. Sajnos a meccs nem kizárólag a gólokról, valamint a pályán történt eseményekről marad emlékezetes, hanem a lelátón, valamint a lefújás után az öltözőfolyosón történtekről is.

Az UEFA 2001 óta a FARE szervezettel együttműködve küzd az intolerancia és a diszkrimináció ellen. 2013 májusában az európai szövetség a tagországokkal együtt a londoni UEFA-konferencián megegyezett abban, hogy még nagyobb erővel lépnek fel a labdarúgásban fellelhető rasszizmus ellen. Itt döntés született arról, hogy a játékvezetők felfüggeszthetik, sőt, akár le is fújhatják a találkozót, amennyiben ilyet tapasztalnak.

Az MLSZ erőfeszítései ellenére sajnos a Megyeri úton közel voltunk ehhez, és megjegyezzük, hogy korábbi idegenbeli mérkőzéseinken is lehetett volna hasonló okokból figyelmeztetni szurkolók egyes csoportját. Az Újpest–Vidi bajnokin a hangosbemondó már figyelmeztette a hazai drukkereket, akiknek egy kisebb része továbbra is rasszista megnyilvánulásokkal sértegette színes bőrű játékosainkat. Solymosi Péter végül nem függesztette fel a találkozót, amely a körülményekhez képest rendben befejeződött. Az öltözőfolyosón a hazaiak egyik futballistája megalázó, rasszista jelzővel sértegette az eredmény miatt amúgy is ideges Ezekiel Hentyt, aki ezt követően elveszítette a fejét, és kárt okozott a létesítményben.

Kovács Zoltán sportigazgató a helyszínen szóban elnézést kért, ezt írásban is meg fogjuk erősíteni, az okozott kárt pedig klubunk természetesen megfizeti. Bízunk benne, hogy mindenki más is vállalja a felelősséget a mai mérkőzésen történtekért, és a jövőben nem fordulnak elő hasonló esetek a magyar futballpályákon. Reméljük, az MLSZ nemcsak a büntetésekkel, felhívásokkal és reklámokkal lép fel a rasszizmus ellen, hanem a jelenlegi esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja, és ennek megfelelően dönt majd.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
Ez a játékos is egy fegyelmezetlen-beképzelt...- bunkó-tuskó volt,lehetett látni az egész mérkőzés alatt ! Az a legnagyobb baj,hogy Magyarország teli van Labdarúgó Akadémiákkal és lennének tehetséges fiatalok is és mégis ezt és a hasonló külföldieket játszatják,állítólag az eredménykényszer miatt ! A Magyar fociszeretők meg már unják ezt ! Az összeállítás = ...majdnem mind külföldi...Góllövő = ...majdnem mind külföldi...! Menjenek haza a fenébe,annyira nem jók,hogy itt kinyalják a feneküket sok-sok millióért !
elnyomott
A Videoton nigériai játékosa, Ezekiel Henty -- az újpesti játékos Bojan Szankovics.

Hát, ez ma a magyar football. Így őrizzük a magyar kultúrát, sportot, így örülünk a magyar eredményeknek.
Nem értem én már ezt a világot, túl öreg vagyok hozzá.
nezelodo
Ezek is olyan rasszisták, és törő-zúzó indulatosak, mint az ország főfocistája. Még jó hogy nem főúri barokk berendezésűek az öltözők.
namihami
Lassan az lesz a kuriózum, ha egy bajnoki közvetítés alatt magyar név hangzik el. Akkor meg kiderül, hogy szlovák vagy román.
Tele van a magyar bajnokság harmad-, nagyedosztályú ""migráncsokkal"", akik a magyarokhoz képest persze, de még mindig szinvonalat tudnak képviselni. Az ""akadémiák"" főleg az ilyen mészárosiak, tállaiak által favorizáltak, a TAO ajándékok által pedig kizárólag a Fidesz-kassza feltöltését szolgálják. Mint azt a bajnokság (még leírni is röhej) meccsein látható ""játékok"" fényesen bizonyítják.
wagabund
muszáj egy nigériait alkalmazni, mikor ennyi balhé van miatta? a szurkolókat nehezebb lecserélni, azok maradnak olyanok, amilyenek.

szerintem.
laja70
Ez a játékosnak nevezett félmajom bohóc ajtóval tud focizni, labdával nem focizik! Persze az ajtó mögé azt állítanám azt, amelyik potyaleső leszerződtette!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.