Legyőzte a Fradi a DVSC csapatát 2-1-re, a Debrecen ráadásul még ligaelsőségtől is elesett, mert a Videoton jobb gólkülönbséggel megelőzte.

A Ferencváros 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 15. fordulójának rangadóján, ezzel együtt elvesztette éllovas pozícióját, miután a Videoton jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte.

Közel húszezren nézték, ahogy a Fradi elverte a Debrecent

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A mérkőzést közel húszezer néző előtt rendezték meg, miután három és fél év elteltével megállapodtak egymással a Ferencváros vezetői, illetve a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló keménymag tagjai, akik most először léptek be a 2014 nyarán átadott létesítménybe.

Közel húszezren nézték, ahogy a Fradi elverte a Debrecent

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az FTC sorozatban harmadszor győzött, míg a DVSC kilenc veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után kapott ki, ezt megelőzően legutóbb augusztusban szenvedett vereséget.

Közel húszezren nézték, ahogy a Fradi elverte a Debrecent

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Némi meglepetésre az első negyedóra enyhe, de meddő debreceni mezőnyfölényt hozott, majd rákapcsoltak a hazaiak, s bár helyzetet kezdetben nem igazán tudtak kidolgozni, húsz perc elteltével már ők irányították a játékot. Az első félidő hajrájában aztán egyértelművé vált az FTC fölénye, több lehetősége is adódott, de vagy Nagy hárított, vagy hiba csúszott a befejezésbe. A szünet előtti percekben a Debrecen is eljutott egyszer-kétszer az ellenfél kapujáig, komoly veszélyt azonban nem jelentett.

Közel húszezren nézték, ahogy a Fradi elverte a Debrecent

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A pihenőt követően is többet volt a házigazdáknál a labda, s a fölényük hamarosan gólokban is megmutatkozott: előbb egy kapu előtti kavarodásnál a góllövőlistát vezető Varga Roland talált be, majd két perccel később Priskin ollózó mozdulattal duplázta meg az előnyt. A DVSC hátránya tudatában támadni kezdett, de kezdetben mezőnyfölénynél többre nem futotta az erejéből. A 84. percben aztán Jovanovic révén sikerült a szépítés, az egyenlítés azonban már nem jött össze.

Közel húszezren nézték, ahogy a Fradi elverte a Debrecent

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Ferencváros-Debreceni VSC 2-1 (0-0)

Groupama Aréna, 19 125 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Varga R. (58.), Priskin (60.), illetve Jovanovic (84.)

sárga lap: Lovrencsics G. (72.), Bőle (88.), illetve Ferenczi (55.), Tőzsér (64.), Bódi (73.)

FTC:

Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Pedroso – Gorriarán, Spirovski – Priskin (Batik, 91.), Paintsil (Bőle, 88.), Varga R. – Böde

DVSC:

Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi – Jovanovic, Mengolo (Takács T., 63.) – Bódi, Tőzsér, Varga K. (Tisza, 86.) – Könyves

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Foxley
@division: Ez igy egyben kissé hatàrozatlan.
division
@Foxley: Nem igazán, csak hamarabb nyomtam az elküldésre:-) Visszajönnek a Fradi szurkolói, ismét lesznek nézők, de velük együtt olyanok is visszajönnek akik miatt az ember annak idején sem szeretett kimenni egy Fradi meccsre.
namihami
@division: @Foxley: Nézők eddig is voltak. Az eltelt idő közben a csürhe volt kizárva a stadionból. Horribile dictu, talán még gyerekes apukák , családostól is kimehettek egy meccset megnézni. Na, ennek lett most vége.
Valahogy növelni kellett a stadionok (amiket ugyebár, de nagyon fontos volt építeni) látogatóinak a számát, ezért a csürhe ismételt belépést kapott az akólba. Viszont ezzel sikerül elérni azt, hogy aki egy meccset NÉZNI akart (talán még a gyerekével is), az mostantól, már csak önvédelemből , de inkább otthon marad. Mert hát, a foci, mint olyan, eddig se volt extra vonzerő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.