Olaj TV néven netes sportcsatornát indítanak Szolnokon, a tévé mögött Nyerges Zsolt kormányközeli vállalkozó áll. Az Olaj TV-t egy évig a város három nagy sportklubja fogja közösen finanszírozni, utána szponzorokat várnak.

Olaj TV néven internetes sporttelevízió kezdte meg hivatalosan a működését Szolnokon; a médium célja, hogy még több emberrel ismertesse meg a megyeszékhely három ismert sportklubját, a Szolnoki MÁV FC-t, a Szolnoki Olaj KK-t és a Szolnoki VSC-t.

A vállalkozás létrehozása Nyerges Zsolt hazai üzletember nevéhez fűződik – jelentették be a Tisza-parti város sportcsarnokában kedden tartott sajtótájékoztatón.

Három városi sportklub netes sporttévét fog üzemeltetni Szolnokon

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.5/Civertan Grafikai Stúdió

Debreczeni Lászlónak, az Olaj TV vezérigazgatójának a tájékoztatása szerint a labdarúgó-, a kosárlabda- és a vízilabda-mérkőzéseket Szolnokon még nem látott televíziós technikai háttérrel – modern közvetítőkocsival, több kamerával, lassításokkal, feliratozással – közvetítik megfelelő sávszélességű interneten. A mérkőzések mellett beharangozókat, visszatekintéseket, elemzéseket, magazinokat is láthatnak, olvashatnak az Olaj TV honlapján és közösségi felületein. Az Olaj TV-t egy év után szeretnék gazdaságosan működtetni, szponzorok támogatásával – válaszolta újságírói kérdésre, megjegyezve: a kísérleti adásokat 35 ezren követték figyelemmel.

Szalay Ferenc, a hazai kosárlabda-szövetség elnöke, a város polgármestere – üdvözölve a kezdeményezést – többek között arról beszélt, hogy az új médiavállalkozás és a helyi városi televízió együttműködése minden bizonnyal a sportkedvelő nézők minél szélesebb körű kiszolgálását eredményezi majd.

Tóth Zoltán, a Szolnoki Olaj KK ügyvezető igazgatója annyit tett hozzá, hogy az Olaj TV működtetését egyelőre a három sportklub finanszírozza, és a közvetítési jogokról, illetve a hazai sporttelevíziókkal való esetleges közös munkáról különböző fázisban lévő tárgyalások folynak.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.5/Civertan Grafikai Stúdió)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.