A belga szakember megtekintett néhány NBI-es meccset, és elbeszélgetett az edzőkkel.

Ez a magyar focisták legnagyobb hibája – kezd képbe kerülni az új kapitány
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Georges Leekens, a magyar válogatott belga szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek adott interjút.

A szakember már látott egy s mást a magyar fociból, és lassan összeáll a fejében a kép, hogy miképp lehetne sikeresebb klub- és válogatott szinten is ez a sportág.

Leekens felfigyelt egy súlyos hibára, amit a magyar játékosok többsége elkövet:

Az örömteli, hogy mindenki szenvedélyes, lelkes. De azt látom, hogy néha jobban kéne kontrollálni a pályán történteket, gyorsabban gondolkodni. Sokszor a játékosok túl gyorsan akarnak cselekedni, akár két dolgot akarnak egyazon pillanatban végrehajtani. Ez nem lehetséges.

- fejtegette Leekens, aki abban állapodott meg az edzőkkel, hogy folyamatosan informálják majd a játékosokról, ő pedig igyekszik még több klubot, akadémiát meglátogatni.

Arra a kérdésre, hogy az egyébként eléggé vándormadár előéletű tréner szerint mi a garancia arra, hogy ezúttal nem távozik idő előtt Georges Leekens azt felelte, a kölcsönös tisztelet és a kemény munka.

Kitért a kormány tevékenységére is:

És azt látom, hogy Magyarországon nemcsak a futball, de a sport egésze rengeteg támogatást kap az ország vezetésétől. Hinni kell a sikerben, és kevésbé negatívan hozzáállni a dolgokhoz.

Leekens merész álmokat is dédelget:

Olyan együttest szeretnék, amely keményen dolgozik, olyat, amelyet tisztelnek az embernek, s amelyért kimegy majd 70 ezer ember az új Puskás-stadionba.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ez a pali csak a pénz csilingelésére jött ide. jól hagyja magát megfizetni, és a következő bulimeccs után jót röhögve elhúz a többi után.
Clavigo
Csak két dolog zavarja az aranylábú heréket...a mozgás ,meg a labda.
Sámannus
Ez a pali csak a pénz csilingelésére jött ide. jól hagyja magát megfizetni, és a következő bulimeccs után jót röhögve elhúz a többi után.
Peller Anikó
A legnagyobb hibájuk, hogy fizetést kapnak. A gecinek meg a legkisebb bűne.
quadrocopter
Az a gond, hogy a két láb qrwára zavarja egymást!
papa.49
Focizni nem igazán szeretnek, viszont a vagyont számolni igen ))))))))))))))))))))))
namihami
Ezeket a ""futbal-bölcsességeket"" én ennek az újonnan ideszalajtott edzőgéniusz fizetésének a töredékéért is megmondtam volna.
Szóljanak az új mesternek, hogy mindezekből a szakmai aranyköpésekből a magyar ""futbal"" már jó sok közhely-szótárt tudna teleírni. És még maradna belőle a nyomtatáson kivül is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.