A Barcelona csapata óriási lépést tett a bajnoki cím felé. 

24 meccses veretlenségi sorozattal érkezett a Barcelona a madridi rangadóra, az utolsó vereségüket még augusztus 16-án szenvedték el, amikor a spanyol Szuperkupa-döntő visszavágóján 2-0-ra kikaptak a Bernabéuban a Realtól.

El Clásico: a Barcelona idegenben verte három góllal a Real Madridot

Lionel Messi, a Barcelona játékosa (k) szabadrúgást végez a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid ellen játszott mérkőzésen 2017. december 23-i mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu stadionban. (MTI/EPA/Juan Carlos Hidalgo)

A meccsen jobban kezdett a fővárosi csapat, a Barcelona csak egy helyzetig jutott az első félidőben, de Keylor Navas hatalmasat védett Paulinho lövésénél, a másik oldalon Marc-André Ter Stegen is bemutatott egy földöntúli bravúrt, stílusosan CR közeli próbálkozásánál, majd Karim Benzema fejese a kapufán csattant.

A pihenőt követően aztán megbűnhődött kihagyott helyzetei miatt a házigazda: Luis Suárezhárom ziccere közül egyet értékesített (0–1), majd jött a menetrendszerű Lionel Messi-gól,ezúttal az ezért piros lapot kapó Daniel Carvajal kezezése miatti büntetőből (0–2).

Zinédine Zidane beküldte a hajrá előtt a Marco Asensio, Gareth Bale kettőst, de hiába hoztak össze még pár helyzetet a fehér mezesek, a szépítés sem sikerült, sőt a legvégén Aleix Vidal bevitte a kegyelemdöfést: 0–3!

SPANYOL LA LIGA

17. FORDULÓ

Real Madrid–Barcelona 0–3 (L. Suárez 54., Messi 64. – 11-esből, Al. Vidal 93.)

Kiállítva: Carvajal (63., Real Madrid)

(24.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.