Pénteken Hosszú Katinka megerősítette: válságba került a házassága Shane Tusuppal, aki egyben az edzője is. 

Mi lesz Hosszú  Katinkáékkal?
Fotó: MTI

Az Index összefoglaló cikkében azt fejtegeti, mi várható, ha a pár útjai elválnak. Egyáltalán szüksége volt Katinkának Tusupra?

A kárörvendők elégedettsége mellett vélhetően nagyobb szelet azoké, akik most aggodalommal követik Hosszú jelzéseit, mert mégiscsak az előző olimpia legsikeresebb magyar sportolójáról van szó.

Hosszú a decemberi rövidpályás világbajnokságon már Tusup nélkül nyert hat aranyat. A férj akkor hivatalosan migrén miatt maradt távol, de a rossz nyelvek már ekkor pletykálták, hogy nincsenek együtt.

Katinkáról később az is kiderült, a karácsonyt férje nélkül töltötte Baján, a családjával.

Tusup egyébként nem örvend nagy népszerűségnek a magyar úszók és szakmai vezetők körében.

Konfliktusba keveredett  Kovács Ágival és Katinka volt edzőjével is, amit feltehetően az Irona Lady nem hagyott szó nélkül.

A szingapúri vb után a magyar csapat tagjai az Indexnek azt jegyezték meg, jobban érezték, hogy Katinka ismét a magyar válogatott tagja lett, nem egy különálló egység. Az Iron-különítmény éles határa eltűnt, és ez nem hiányzott senkinek.

A Bors tudta meg, hogy szombaton egy Zürich felé tartó repülőgépen látták Hosszú Katinkát. A háromszoros olimpiai bajnok a férje nélkül utazott a svájci városba, ami csatlakozási pont, így valószínű, hogy messzebbre repült. 

Ha egy edző és egy versenyző között annyira megromlik a kapcsolat, hogy már nem bíznak egymásban, akkor az előbb-utóbb az eredményesség rovására megy. Ez általában edzőváltással végződik. A döntést a versenyző hozza meg

– fogalmazott a Borsnak Hargitay András, a magyar úszóválogatott korábbi kapitánya.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Mondjuk igaz a hír...

Katinka edzőjének lenni nem akármilyen kihívás...remélhetőleg lesz jobbnál jobb jelentkező számtalan. Most talán akad annyi ideje, hogy jól döntsön, mert sokáig nem lehet lazítani...pláne kitenni magát a kárörvendők huhogásának...
Talán a szövetség is besegít, mert egy ilyen értékes kincset nem hagyhatnak veszni..

Mondjuk igaz a hír...akkor akár férj, akár edző, ezzel az emberrel nem szabad folytatni egy percig sem.

Csak azt tudnám, miért örül néhány vadbarom egy ilyen sikeres páros sajnálatos magánéleti kudarcának?

Hajrá Hosszú!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Mondjuk igaz a hír...

Katinka edzőjének lenni nem akármilyen kihívás...remélhetőleg lesz jobbnál jobb jelentkező számtalan. Most talán akad annyi ideje, hogy jól döntsön, mert sokáig nem lehet lazítani...pláne kitenni magát a kárörvendők huhogásának...
Talán a szövetség is besegít, mert egy ilyen értékes kincset nem hagyhatnak veszni..

Mondjuk igaz a hír...akkor akár férj, akár edző, ezzel az emberrel nem szabad folytatni egy percig sem.

Csak azt tudnám, miért örül néhány vadbarom egy ilyen sikeres páros sajnálatos magánéleti kudarcának?

Hajrá Hosszú!
glorianna
A csudába... értem, hogy eddig is a nagy nyilvánosság előtt zajlott az életük, de most még a legbulvárabb sajtónak is vissza kéne fognia magát, és magánügynek tekinteni az aktuális zűrzavart.
Eddig egyrészt nagy volt a hajtás, másrészt itthon megismerték-kiismerték Tusupot, és ő is többet tapasztalt meg Mo-ból és a magyar sportéletből, mint amennyit messziről láthatott. Kultúrsokk, a törvényszerű zavarodottsággal - békén kell hagyni őket, kinövik - reméljük.
moareka
Senkinek semmi köze a magánéletükhöz, az az ő ügyük. Más kérdés, hogy vissza kell venni a nagy arcból, mert a sikereket még jobban lehetne értékelni, ha nem lenne teátrális papír tépkedés, örjöngés, pofavágás, úgy egyáltalán szép csendben lehetett volna azt is kinyírni, akit ki akartak. Ez az úr klinikai eset, aki nem tud uralkodni magán. Gyanítom, hogy az örjöngése mellett volt más meg nem engedett dolog...hangsúlyozom, ez az ő problémájuk...
karma1
Shane sosem volt hires a higgadtsagarol, magyarazhato ez alaptermeszettel , stresszel, barmivel, de hagyni kellene a fiatalokat elni a sajat eletuket, es a kulvilagnak tudomasul venni azt, hogy ket rendkivul ertekes ember pillanatnyi nehezsegbe keveredett, hagyjak oket kibontakozni, megoldani a sajat problemajukat.

Amig kettejukkel futott a szeker, jo magyar szokashoz hivem akkor is ellenuk lazitottak, pedig Shane bocsanatot kert mindig a viselkedeseert, - de ez a bunko magyar kozvelemenynek - leginkabb a bulvarfirkaszoknak - sosem bantak megertoen veluk, szidtak Katinkat, Shane-t tiszta szivbol. Rajuk vertek az Duna Arena kiberleset, a csilleberci taborbol edzokozpontot csinalo szandekukat tamadtak, gyakorlatilag nem volt olyan lepesuk, amiert ne kaptak volna hideget-meleget.
A hazassaguk meg nem tekinthet vissza evtizedes multra, kettejuk kulonleges viszonyaban megvoltak a gyenge es eros pontok is - de a magyar sajtoban egyetlen egyszer sem olvastam felhotlenul dicsero szot Katinkarol, - meg az olimpiai szereplesekor is azt kapta, hogy "cserben hagyta a 4 x 100-as valtot az egyeni versenyei miatt"...Senki sem az aranyaival foglalkozott, hanem szapulta.
Shane elfogadta Katinkat magyarnak, o sajatmagat is magyarnak vallotta, csak hogy befogadjak, elismerjek mindkettejuk teljesitmenyet.
Hat ennyi telik a magyaroktol...
A karorvendoknek meg uzenem, hogy kerdezzek meg a ferjuket-feleseguket, mikor volt nekik utoljara jo egyutt... Csodalkozni fognak a kapott valaszoktol...:o(((
moareka
@karma1: Szépen levezetted, sok mindenben igazad van...de azzal nem értek egyet, hogy a sajtó bunkó módon bánt volna velük, sőt felsőfokon írt az eredményeikről, a kommentelők nagy része kiáll mellettük, s aki nem úgy gondolja, na azt elküldik "melegebb égtájakra" Véleménye mindenkinek lehet... Ami pedig a Duna Arénát és a csillebérci tábort illeti lehet, hogy nem jól volt "felvezetve" a sajtó által, de mintha az a politika részéről valami "ajándék" lenne, miközben a többi úszót kirekesztik..."Shane elfogadta magyarnak"...annak fogadja el ami, vagyunk mi magyarok ilyenek, meg olyanok...
SystemError
Most azt kéne mondani, hogy hagyja a magánéletüket a sajtó, de Shane, aki Iron Lady brand-et és amerikai típusú sport-celeb-ikont épített, hát ennek a modell.nek igenis is része, hogy ilyenkor is ott lesz a média...tetszik vagy nem:( Talán Katinkának már ebből is elege van...
justhpeter
Majd, ha megkérdeznek, adok nekik tanácsot, amit vagy megfogadnak, vagy nem.
Addig minden problémájuk magánügy.
justhpeter
@Horizont: Mindketten részesei annak, hogy az élsportolói létből elindultak a celeb lét felé. Ezért a problémákat kettőjüknek kell rendezni a bulvár- és a mi jelenlétünk nélkül.
magyarbakancs
@Horizont: Én ezektől a hírektől hányni tudnák.
Na meg az ilyen fajta újságoktól is.
Magas ívben tojok rá ,hogy hogy él ,mit csinál,
Grafix69
Mi lesz Katinkával ? Most mi lesz , nők százezrei küzdenek magánéleti problémákkal , legfőképpen mert nincs egy vasuk sem a 3 műszak ledolgozása után , a férjek meg vagy dolgoznak éjjel nappal , vagy isznak és dolgoznak vagy csak isznak. Ő róluk nem jelenik meg cikk , mi lesz veled édesanya ? Mi lesz veled apuka ? Katinka tehetséges sportoló , igen az és baromira megfizetett, ketten vannak a családban . Mi a lófasz lesz egy olyan tehetettséges élsportolóval akinek kapcsolati válsága van egy szintén jól fizetett tehetséges trénerrel , de tehetségtelen magán emberrel mi? Azok akik napi szinten a szar felett akarnak maradni azokkal mi lesz ? Ugyan már .
Yoda69
Hogy mi lesz? Nem ez lesz az elso valas a tortenelemben, es nem is az utolso.
Az elet megy tovabb. Ennyi
mariaberta
Hány embert tett tönkre drága Katinka? Mint sportoló elismerem, de mint ember? ,,,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.