Magyarországra érkezett Szeles Mónika kilencszeres Grand Slam-bajnok és volt világelső teniszező, hogy részt vegyen a csütörtök esti M4 Sport – Év sportolója gálán, melynek ő az egyik díszvendége. Az egykori világelső ma reggel a TV Mokka című műsorában elmondta, nagyon örül neki, hogy fejlődik a magyar tenisz, amit az is mutat, hogy idén több kategóriában is jelöltek a sportág képviselői. 

A 44 éves sztárt egyre több versenyre hívják hazánkba, ami annak is köszönhető, hogy a magyar teniszezők jól teljesítenek a világ élvonalában 

- írja a femina.hu.

Szeles Mónika büszke a sportágban tavaly elért magyar sikerekre. Amikor Babos Tímea tavaly februárban megnyerte a WTA-tornát Budapesten, ő adta át a kupát. A gálán a jelöltek között több teniszező is található, így Babos Tímea, a magyar teniszsport első világbajnoka, illetve a Davis-kupa-csapat – Balázs Attila és Fucsovics Márton.

Így néz ki a 44 éves Szeles Mónika – videó

Fotó: TV2 – YouTube

A Tv2 reggeli műsorában az évek óta Amerikában élő Szeles Mónika elmondta:

A sportoló számára óriási dolog, ha az Év sportolója lesz. Én is voltam párszor, tudom, mit jelent ez.

A 44 éves egykori világelső, bár amerikai akcentussal és néha angol szavakat használva, de ma is nagyon jól beszél magyarul, amit meg is jegyeztek neki a riporterek.

Az 1973-ban, Újvidéken született teniszező erről a következőket mondta a műsorban:

Nekem ez fontos. Anyukám és apukám magyar iskolába íratott. Pár nyelvet beszélek gyengén, de néha keverem a szavakat, mert, ahogy öregszem, az agyam lassul sajnos. Szeretek visszajönni Budapestre, látni a rokonaimat, ismerőseimet. Teniszkörökben sok ismerősöm van, például Noszály Sándor, Krasznai Zoltán. Mindig tiszteltem a többi sportolót is a generációmban, így az úszókat is, azért örülök, hogy Hosszú Katinka is az Év sportolónője lehet, hisz Babos Tímea és Márton Anita mellett ő is a jelöltek között van.

Szeles Mónikának egy késes támadás után 20 évesen kellett felhagynia egy időre a versenyzéssel

1993. április 30-án a hamburgi torna negyeddöntőjében a bolgár Magdalena Malejeva ellen 6:4, 4:3-ra vezető Szeles Mónika éppen pihenni készült a pálya szélén, amikor egy férfi mögé lopakodott és a hatezer néző szeme láttára késével a lapockája alatt megszúrta. A teniszezőnőt azonnal ellátták és kórházba szállították, a tettest pedig lefogták. 

A műsorban azt is elárulta:

édesanyja egy igen hosszú listát írt neki arról, mit kell majd vásárolnia Magyarországon.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

Forrás: Tv2, femina.hu, Index

Címlapi fotó: YouTube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
hogy nézne ki ...jól le van , ami azt illeti

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.