A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyértelműen csalódásként értékelte, hogy a férfi válogatott pont nélkül búcsúzott a horvátországi Európa-bajnokságon a csoportkört követően.

Csalódásként értékelte a kézisek Eb-szereplését a magyar szövetség
Fotó: Illyés Tibor/MTI

"Válogattunk három vereséget szenvedett, és nem jutott tovább a csoportjából, így az alapcélt, a minimális elvárást sem teljesítette"

- áll az MKSZ szerda esti közleményében.

A szövetség elnöke, Kocsis Máté a kontinenstornát megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, azt a célt tűzték a nemzeti csapat elé, hogy nyerjen legalább egy meccset a varasdi D csoportban, ez pedig minden bizonnyal a középdöntőbe jutást jelentette volna.

A magyar válogatott szombaton az olimpiai bajnok Dániától 32-25-re, hétfőn az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól 27-25-re, szerdán pedig Csehországtól 33-27-re kapott ki, így az Európa-bajnokságok 1994 óta íródó története során először zárta pont nélkül a tornát.

A szerdai közlemény emlékeztet rá, hogy a skandinávok ellen negyven percen át, a spanyolok ellen pedig mindvégig a torna szintjéhez és a magyar kézilabda rangjához méltó teljesítményt nyújtott a csapat, "de az élsportban elsősorban az eredmény minősít, ezért mélységesen csalódottak vagyunk".

Hozzáteszik, hogy csalódást okozott Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány bemutatkozása is. A svéd edző továbbra is nyeretlen a magyar kispadon, mérlege egy döntetlen és négy vereség.

"Azt is mérlegelnünk kell, hogy a régóta szükségszerű, mégis sokáig halogatott generációváltás éppen csak megkezdődött a válogatottnál, de a csehektől elszenvedett, fájdalmasan egyértelmű vereség utáni pillanatokban ez sem vigasz. A közeli és a távolabbi jövő rengeteg feladatot ró a magyar kézilabda minden szereplőjére"

- zárul az MKSZ állásfoglalása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.