Fucsovics Márton három sima szettben legyőzte az argentin Nicolas Kickert, ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federerrel találkozhat.

A világranglistán 80. magyar játékos – aki életében először főtáblás Melbourne-ben – a moldovai Radu Albot és a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querrey bravúros búcsúztatása után, Kuhárszky Zoltán 1983-as menetelése óta az első magyar férfi volt, aki bejutott az év első Grand Slam-tornáján a 32 közé. Ott a 93. helyen álló Kicker várt rá, akit eddigi egyetlen találkozójukon 6:3, 6:0-ra vert idén újévkor az indiai Púnában.

Győzelem a második körben, egyben életem legnagyobb győzelme! Into the 3rd round #ausopen #australianopen2018 #yonex #sergiotacchini

Fucsovics Marton (@fucsovicsmarci) által megosztott bejegyzés,

A magyar játékos 1 óra 56 perc alatt bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol – vélhetően hétfőn – a címvédő és ötszörös bajnok Roger Federer várhat rá, ha a svájci szupersztár még szombaton legyőzi a francia Richard Gasquet-t.

Harmadik győzelmével Fucsovics várhatóan a 62-63. helyre jön fel a világranglistán, és átszámítva már 48,6 millió forint keresetnél tart Melbourne-ben.

Egyben beállította a 2016-ban, 72 évesen elhunyt Baranyi Szabolcs magyar rekordját, aki 1973-ban volt nyolcaddöntős az Australian Openen.

Címlapkép: Instagram/fucsovicsmarci

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Gratulálok! Csak így tovább! Azért még illik szerénynek lenni!
ittott
@Béla333: nem vettem észre, hogy elveszítette volna a mértéket. van mire büszke legyen. az jól áll neki.
Béla333
@ittott: 19.57
Úgy cca 2010-11-ben elszállt vele a nem létező ló, (üsd be a gugliba, ha kíváncsi vagy!), de most itt az idő a gratulálásra. Csak nehogy a fejébe szálljon a dicsőség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.