A magyar labdarúgó-válogatott a görög, a finn és az észt csapattal mérkőzik a C osztályban az első alkalommal kiírt, szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában – dőlt el a sorozat lausanne-i sorsolásán szerdán.

Az együttesek szeptemberben, októberben és novemberben oda-visszavágós alapon csapnak össze egymással a csoportelsőségért.

Nemzetek Ligája – A görög, finn és észt csapat lesz a magyar válogatott ellenfele

Anderson Luís de Souza, ismertebb nevén Deco, visszavonult brazil labdarúgó  és Giorgio Marchetti, az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA helyettes főtitkára az első alkalommal kiírt Nemzetek Ligája csapatbeosztásának sorsolásán a svájci Lausanne-ban 2018. január 24-én. Fotó: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

Az első hazai találkozót zárt kapuk mögött játssza majd Georges Leekens szövetségi kapitány együttese. Az európai szövetség (UEFA) a 2015 szeptemberi, Románia elleni Eb-selejtezőn tapasztaltak miatt büntette meg a magyar szövetséget. Az MLSZ honlapján emlékeztet rá, hogy az UEFA ellenőre három vétséget tüntetett fel jelentésében: a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt, rasszista magatartást tanúsított, valamint blokkolva voltak a menekülőutak. Az MLSZ fellebbezését elutasította az UEFA, így már akkor eldőlt, hogy a válogatottnak a következő UEFA-lebonyolítású hazai tétmérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania. Ugyanakkor a fellebbezés lehetővé tette, hogy a magyar válogatott előbb 2015. októberében a feröeriek elleni Eb-selejtezőt, majd novemberben a norvégokkal szembeni, sorsdöntő pótselejtező hazai visszavágóját is nézők előtt játssza le.

Az MLSZ statisztikája szerint a világranglistán 47. görögök ellen a mérleg 4 győzelem, 6 döntetlen és 9 vereség. A finn nemzeti csapatot (68.) 11 alkalommal győzte le a magyar válogatott 3 döntetlen és 2 vereség mellett, az észt együttest (88.) pedig négy találkozóból háromszor verte, míg egyszer vereség lett a vége.

A Nemzetek Ligájában négy Eb-helyet lehet megszerezni. Minden osztályban a csoportban élen záró válogatott 2020 márciusában az osztály másik három csoportjának győztesével elődöntő-döntő rendszerben mérkőzik meg a 2020-as Európa-bajnokságon való indulás jogáért – ezen a kontinensviadalon az új Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Mindegyik osztályban azok a válogatottak szerepelhetnek majd a négycsapatos rájátszásban, amelyek a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről.

A B-, C- és D-osztály csoportgyőztesei egy osztállyal feljebb jutnak, az A-, B- és C-osztály csoportutolsói pedig kiesnek. A Nemzetek Ligája első helyéről 2019 júniusában dönt az A osztály négy csoportgyőztese.

A Nemzetek Ligája 2018-as játéknapjai:

szeptember 6-8.

szeptember 9-11.

október 11-13.

október 14-16.

november 15-17.

november 18-20.

Az elsődleges kezdési időpont – közép-európai idő szerint – 20.45 óra lesz, hétvégén viszont a mérkőzések többsége 18 órakor kezdődik majd, de ezeken a napokon is lesznek meccsek 20.45-től is, illetve 15 órától.

A Nemzetek Ligája csoportjai:

Az A-osztály:

1. csoport: Németország, Franciaország, Hollandia

2. csoport: Belgium, Svájc, Izland

3. csoport: Portugália, Olaszország, Lengyelország

4. csoport: Spanyolország, Anglia, Horvátország

A B-osztály:

1. csoport: Szlovákia, Ukrajna, Csehország

2. csoport: Oroszország, Svédország, Törökország

3. csoport: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Észak-Írország

4. csoport: Wales, Írország, Dánia

A C-osztály:

1. csoport: Skócia, Albánia, Izrael

2. csoport: MAGYARORSZÁG, Görögország, Finnország, Észtország

3. csoport: Szlovénia, Norvégia, Bulgária, Ciprus

4. csoport: Románia, Szerbia, Montenegró, Litvánia

A D-osztály:

1. csoport: Grúzia, Lettország, Kazahsztán, Andorra

2. csoport: Fehéroroszország, Luxemburg, Moldova, San Marino

3. csoport: Azerbajdzsán, Feröer-szigetek, Málta, Koszovó

4. csoport: Macedónia, Örményország, Liechtenstein, Gibraltár

Forrás: MTI 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ez sem lesz könnyű menet a falábúaknak.
Talán ha ducét beállíttanák , mondjuk cirokseprűvel a kezében söprögetőnek.
nevemnick
Ez sem lesz könnyű menet a falábúaknak.
Talán ha ducét beállíttanák , mondjuk cirokseprűvel a kezében söprögetőnek.
ittott
és majd megint elájulunk, hogy eltalálták a laptát
Equus
jaj, de jó Andorrával nem kell ezeknek a milliomosoknak játszani
csipetke
Ezt a csámpás,kétballábas agyonfizetett bandát bárki megveri.El tudom képzelni,amikor valakinek a magyar csapatot sorsolják,felsóhajt,hogy na,ezeket nem lesz nagy ügy megruházni.Ezeknek is azt kéne,mint Andorra válogatottjának,hogy mindenkinek van civil munkája,orvos,pék,stb,és tulajdonképp hobbiból fociznak.Ezek meg,jódolgukban már nem tudják mit csináljanak...
simmering73
Magyarországnak ez halál csoport. Finnek, görögök lemészárolnak minket, és az észtek se lesz sétagalopp.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.