Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 3:6, 6:2-re kikapott David Goffintől vasárnap a liege-i Davis Kupa-nyolcaddöntőben, ezzel a tavaly döntős belgák 3-1-es összesítéssel továbbjutottak a negyeddöntőbe, míg a magyar válogatottra osztályozó vár szeptemberben.

A párharc csúcstalálkozóján a tavalyi ATP-világbajnokságon finalista Goffin 4:2-re elhúzott, de a csütörtökön 26 éves magyar kiegyenlített, ám 5:6-nál ismét elvesztette a szerváját, ami az első szettbe került. A második játszma kiegyenlített küzdelmet és remek Fucsovics-pontokat hozott, ám a vendégek vezére 5:4-nél ismét elbukta az adogatását, és szűk másfél óra elteltével már dupla szetthátrányban volt.

Fucsovics kikapott Goffintől, a magyarok osztályozón folytatják a Davis-kupában

Fucsovics Márton a belga David Goffin ellen játszik a tenisz Davis-kupa világcsoportja nyolcaddöntőjének Belgium – Magyarország összecsapásán Liege-ben 2018. február 4-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Az Australian Open nyolcaddöntőse azonban nem adta fel, és fogcsikorgató csatában, egy ízben láb közötti átemelést ütve 6:3-mal szépített. Goffin a magas színvonalú negyedik szettben ismét igazolta klasszisát, szórta az ászokat, kétszer is brékelt, 4:1-ről pedig már nem volt visszaút. A találkozó 2 óra 35 percig tartott, a tét nélküli ötödik mérkőzést már nem játszották le.

A belgák 3-1-es összesítéssel továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahol idegenben mérkőznek meg az Egyesült Államok legjobbjaival. A magyarok szeptemberben osztályozót vívnak majd a másodosztály egyik feljutó-jelöltjével.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.