Liverpool a 3. és 91. percben is vezetett, de végül 2-2-t játszott a hajrában két vitatható tizenegyest is kapó Tottenham Hotspurral az angol bajnokság 26. fordulójában. A mérkőzés 94. percében szerezte meg Harry Kane a 100. gólját.

A Liverpool elég gyorsan vezetést szerzett. Mohamed Szalah csapott le egy flegmán hazaadott labdára és simán megoldotta a ziccerhelyzetet a harmadik percben.

A 'Poolnak tökéletesen megfelelt az egygólos előny, a második félidőben egyáltalán nem erőltették a támadásokat, teljesen átadták a területet a Tottenhamnek, ami 70 százalékban is birtokolta a labdát, de különösen veszélyes helyzetig azért nem jutott.

Teljes őrület volt a Liverpool-Tottenham hajrájában, két tizenegyest is kapott a londoni csapat

Mohamed Salah, a Liverpool (b) és Dele Alli, a Tottenham Hotspur játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. február 4-i mérkőzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2018. február 4-én. (MTI/AP/Rui Vieira)

A meccs minden drámája az utolsó negyedórába szorult. Először az alig pár másodperce beállt Wanyama lőtt bombagólt a 80. percben, a Liverpool-kapus által kiöklözött labdára csapott le a cserejátékos.

Az 1-1 után a hazai csapat is újra élénkebben játszott, de a Tottenham került közel az egyenlítéshez. A 87. percben hosszas egyeztetés után a partjelző és a bíró 11-est ítélt. Karius kapus valóban hozzáért a támadó Harry Kane-hez, de azon is ment a vita, hogy előtte már lest is intett a partjelző.

A büntető Kane végezte el, de egyenesen a kapu középén maradó Kariusba bombázta. A Liverpool ezután feltámadt, és a 91. percben Szalah tört erőszakosan a kapu felé, és négy védőt átfűzve be is vágta a labdát.

A 'Pool már ünnepelte volna a győzelmét, de a 95. percben a Tottenham újabb 11-est kapott. A 16-oson Lamela került földre, miután a lábát is visszahúzó Van Dijk hozzáért, a partjelző szerint szabálytalanul. A büntetőhöz újra Kane állt oda, ezúttal nem hibázott, így lett meg neki a századik Premier League-gólja.

(Index.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.