A 8. fordulóval, azon belül pedig Eger-Szolnok összecsapással folytatódnak a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmei szerdán.

A magyar rangadó külön érdekessége, hogy két hete, a hetedik körben az Eger éppen Szolnokon tudott nyerni a BL címvédője ellen 11-10-re, vagyis máris adott a gyors visszavágás lehetősége a Tisza-parti alakulat számára. A hevesi gárda amúgy váratlan idegenbeli sikerével magát a negyedik, a sorozat végén továbbjutást érő helyre kormányozta – holtversenyben a szintén 13 pontos montenegrói Jadrannal –, míg a Szolnok maradt 15 pontos, és a 18 ponttal élen álló olasz Pro Recco mögé szorult, a hasonlóképpen 15 pontos berlini Spandau társaságában.

Az Eger több mint tíz hónap után győzte le legnagyobb hazai riválisát, amelytől tavaly a hazai bajnoki fináléban sorozatban háromszor, majd december 22-én a Szuperkupa döntőjében is kikapott. Már csupán ezért is kiélezett csatára lehet számítani a magyar-magyar BL-meccsen.

Szemben az Egerrel és a Szolnokkal, a 16 csapatos főtábla harmadik magyar együttese, az OSC ugyanakkor még távolabbra került a továbbjutástól, miután január 24-én idehaza kapott ki a Dinamo Moszkvától, amellyel a "térfélcsere" nyomán most szerdán újra találkozik, de már az orosz fővárosban. Hamisítatlan bravúr lenne, ha revánsot tudna venni az újbudai uszodában elszenvedett 10-5-ös vereségért. Ha megint alulmarad, gyakorlatilag elvész a négy közé jutás, ezzel pedig a majdani nyolcas döntőbe kerülés esélye.

Magyar rangadó a vízilabda BL-ben

Az OSC első két mérkőzését megnyerte nyolcasában, utána viszont sorozatban ötször kikapott, s a folytatólagos negatív széria következményeként az elmúlt napokban lemondott vezetőedzői tisztéről Petik Attila, akit

az idény végéig eddigi segítője Tóth László váltott a kispadon.

Az együttes jelenleg 6 pontjával hatodik főcsoportjában, amelyet a görög Olympiakosz vezet 19 ponttal az eddig 14 pontot gyűjtött Dinamo Moszkva előtt.

A magyar csapatok szerdai programja:

A csoport:

Dinamo Moszkva (orosz) – A-HÍD OSC Újbuda, 17:15 ó

B csoport:

ZF Eger-Szolnoki Dózsa 18:30 (M4 Sport)

Kép: MTI Fotó/ Illyés Tibor

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.