A tokiói olimpiára készülő Gyurta Gergely a nyíltvízi helyett inkább a medencés úszószámokra helyezi idén a hangsúlyt.

Az Újpest 26 éves sportolója a Digisportnak nyilatkozva hétfőn elmondta: idén biztosan nem indul nyíltvízi versenyen, mert az augusztusi Európa-bajnokságot Glasgow-ban rendezik, ahol a viadal helyszínén elég hideg a víz.

"Nem bírom a hideg vizet"

– szögezte le, hozzátéve: mivel az időpont is egyezik a medencés úszással, kivitelezhetetlen, hogy mindkettőn egyszerre legyen ott.

Mint mondta, a sikertelen nyíltvízi kvalifikáció a 2016-os riói olimpiára tudatosította benne, hogy nem jöttek azok a kimagasló eredmények, amiket elvárt magától. Aztán a tavalyi, hazai világbajnokságon mégis vállalta a nyíltvízi viadalokat, amelyeket Balatonfüreden rendeztek, mint hangsúlyozta, a tó a "szíve közepe".

"Sikerült jó eredményt elérni. Világbajnoki hatodik lettem a leghosszabb versenyszámban, 25 kilométeren"

– mondta Gyurta Gergely.

A tavalyi, budapesti világbajnokságon medencében 400 méter vegyesen 18., míg 800 méter gyorson 21. lett, s mint mondta az 1500 mellett a folytatásban is ezeket tekinti a fő számainak.

A távlati terveiről szólva a 2017-es év egyetemi sportolója hozzátette, mivel tavaly bronzérmes lett 1500 méteren a tajvani Universiadén, s jól érezte magát, jövőre még elindulna a versenyen Nápolyban.

Kiemelte, bízik benne, hogy testvére, az olimpiai bajnok Gyurta Dániel is ott lesz Tokióban.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.