Másfél kilométerrel, közel 4 kilométerre bővül a síelhető pályák hossza a hétvégére Eplényben, ahol már két sílifttel óránként négyezer embert tudnak feljuttatni a hegyre – közölte az eplényi pályákat üzemeltető Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója.

Ebele Bálint elmondta:

az elmúlt napokban mintegy 15 centiméter természetes hó hullott Eplényben, a hegytetőn 85, a völgyben 80 centi a pályák hóvastagsága.

A kedvező időjárásnak és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően a hét végén a jelenleg 2,2 kilométeren síelhető pályák mellett várhatóan továbbiakat nyitnak meg, amivel mintegy másfél kilométerrel nő a síelhető pályák hossza – tette hozzá.

Az eplényi síarénában négyüléses felvonó és a múlt héten mintegy félmilliárd forintos beruházás részeként átadott új kétüléses felvonó is jár.

Ebele Bálint korábban elmondta, hogy az ötszázmillió forintos fejlesztési programjukhoz az önrész mellett 150 millió forint állami támogatást kaptak és 165 millió forint banki hitelt vettek fel. A beruházássorozat részeként másfélszeresére növelték a hógyártó rendszert, ezt 49 hóágyú, víztározók és szivattyúállomás alkotja. Emellett beszereztek két új ratrakot, új bejáratot, síiskolát és tanulópályát, valamint vendéglátóhelyet építettek, illetve nyári attrakciókat is kialakítottak. Az új pálya közelében a vendégek számára egy fél hektáros, igény esetén bővíthető parkoló is épült.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.