Ennél szorosabb befutót nehéz elképzelni. Liu Shaolin Sándor a táv világkupagyőzteséhez méltó versenyzéssel továbbjutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres negyeddöntőjéből.

Liu Shaolin Sándor a negyeddöntőben megszerezte az első továbbjutó helyet a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián, majd az első elődöntőbe kapott besorolást. Ezen a távon a magyar fiú megnyerte a világkupa-sorozatot.

Liu Shaolin Sándor elődöntős 1000 méteren

Orosz, olasz és dél-koreai ellenfele volt Liu Shaolinnak az elődöntőben, melynél a hazai versenyző az első rajtnál a kelleténél hamarabb mozdult be, így visszalőtték a kezdést. A magyar versenyző az első kör után visszaesett a negyedik helyre, de aztán a negyedik karikában körbekorcsolyázta a mezőnyt és az élre állt. Utána eggyel visszaesett, de az utolsó körnek így is a második helyről vághatott neki és be is jutott a fináléba.

A női mezőnyben Jászapáti Petra bejutott a döntőbe 1500 méteren. Ő a negyedik helyen haladt az utolsó körben, de ketten is kicsúsztak előle.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.