A pjongcsangi téli olimpia egyik legnagyobb meglepetéseként a német jégkorong-válogatott 4–3-ra legyőzte Kanadát a férfiak tornáján, és ezzel bejutott a döntőbe.

örténelme legnagyobb sikerét ért el a német férfi jégkorong-válogatott azzal, hogy bejutott a phjongcshangi téli olimpia döntőjébe, miután a pénteki elődöntőben 4-3-ra legyőzte a címvédő kanadai csapatot. A németek az oroszokkal találkoznak a fináléban.

Az első harmad kiegyenlített csatát és kevés kapura lövést hozott. A 15. percben a németek – akik korábban a svájciakat és nagy meglepetésre a svédeket is búcsúztatták – kettős emberelőnyben betaláltak Brooks Macek révén.

A téli olimpia legnagyobb meglepetése: a németek kiejtették Kanadát az elődöntőben, ők a döntősök!

A németF rank Mauer (b) gólt üt Kevin Poulin kanadai kapusnak a férfi jégkorongtorna elődöntőjében játszott Kanada – Németország mérkőzésen, a phjongcshangi téli olimpián Kangnungban 2018. február 23-án. (MTI/EPA/Srdjan Suki)

A második játékrész első fele valóságos hidegzuhany volt a kanadaiaknak: előbb Matthias Plachta, majd Frank Mauer váltott gólra egy kontrát. Utóbbi látványos mozdulattal, a botot a lába között fogva volt eredményes (3-0).

Emberelőnyben Gilbert Brule szépített, ám amikor a németek kerültek létszámfölénybe, három másodperc alatt gólt ütöttek: Plachta kékvonalas lövése Patrik Hager lábán váltott irányt (4-1). Rá egy percre Brule fejsérülést okozott David Wolfnak, és ezért végleges kiállítást kapott. Még a szünet előtt a németek kétszer is a kapuvasat találták el.

A harmadik harmad elején Mat Robinson faragott a hátrányból (4-2). Dominik Kahun büntetőt hibázott, így nem állt vissza a háromgólos különbség. Újabb emberelőnyben megint betaláltak a kanadaiak, Derek Roy lövése pattant be (4-3). A hajrában a tengerentúliak a kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre, de nem tudtak egyenlíteni.

A németek még nem játszottak olimpiai döntőt. Ezt megelőzően kétszer voltak bronzérmesek: 1932-ben, illetve NSZK néven 1976-ban. 1998 óta először fordul elő, hogy Kanada, a sportág szülőhazája aranyérem nélkül marad az ötkarikás játékokon: a női csapat elveszítette a döntőt, a férfiak pedig a bronzéremért küzdhetnek.

JÉGKORONG, FÉRFI TORNA

Elődöntő

Kanada–Németország 3–4 (0–1, 1–3, 2–0)

Csehország–Orosz csapat 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)

Döntő:

Vasárnap, 5.10: Orosz csapat–Németország

A 3. helyért:

Szombat, 13.10: Csehország–Kanada

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Mivel a legjobb játékosok nem mehettek, nem olyan meglepő ez. '98 óta felfüggesztették az NHL bajnokságot az olimpia idejére, talán nem véletlen, hogy azóta mindig aranyérmesek voltak a kanadaiak. Most nem függesztették fel, így nem indulhattak az NHL-játékosok az olimpián, ennek ez lett az eredménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.