A magyar férfi kosárlabda-válogatott öt ponttal kikapott Litvániában pénteken a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Öt ponttal kapott ki Litvániától a magyar kosárlabda-válogatott

Eredmény, C csoport, 3. forduló:

Litvánia-Magyarország 80-75 (19-19, 22-18, 16-16, 23-22)

-------------------------------------------------------

A magyar pontszerzők: Allen 17, Eilingsfeld 15, Vojvoda 12, Perl 9, Ruják 6, Govens 6, Benke 5, Keller 3, Kovács 2

A tavalyi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar válogatott a világbajnoki selejtező nyitányán, novemberben 70-60-ra kikapott Lengyelországban, majd Debrecenben 84-76-ra nyert Koszovó ellen.

A túloldalon klubkötelezettségei miatt nem volt ott 8-10 játékos az NBA-ből és az Euroligából, Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány pedig hasonló okokból nem számíthatott a Barcelonában légióskodó Hanga Ádámra.

Ruják András és Allen Rosco triplával kezdte a találkozót, ám 6-2 után nemsokára már a litvánok vezettek 13-10-re. A magyar csapatban bemutatkozott Horti Bálint és a honosított Govens Darrin is, de a kosarakat a Szolnokkal friss Magyar Kupa-győztes Vojvoda Dávid szállította. Az ötpontos hazai előny a nyitónegyed végére elolvadt, majd a magyarok "mínusz" hat pontról is visszazárkóztak 31-29-re. A félidőben Ruják dudaszós triplájával 41-37 volt az állás.

Térfélcsere után kilenc pont lett a hátrány, de ezt követően kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán a harmadik negyedben, Eilingsfeld János pedig már 13 pontnál tartott. A zárószakasz 57-53-ról indult egy 7-2-es hazai rohammal, majd újra három pontra csökkent a különbség (66-63). A litvánok öt támadó lepattanó révén egyhuzamban másfél percig támadtak eredménytelenül, Keller Ákos nem tudott egyenlíteni, aztán Eimantas Bendzius sarokból dobott triplájával 77-71 állt a nagyórán egy perccel a vége előtt. A hajrá már a jobban összpontosító házigazdáké lett, a magyarok legjobbja Allen lett 17 ponttal. A nemzeti csapat hétfőn Szombathelyen fogadja a lengyel együttest. A csoportból az első három helyezett jut tovább a következő körbe. Ott a B jelű, horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerül össze, s a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a 2019-es kínai világbajnokságra.

A csoport másik meccsén:

Lengyelország-Koszovó 90-62

Az állás 1. Litvánia 6 pont, 2. Lengyelország 5, 3. MAGYARORSZÁG 4, 4. Koszovó 3

A magyarok további programja a C csoportban:

------------------------------------------------

hétfőn:

Magyarország-Lengyelország, Szombathely 20.00

június 28.:

Koszovó-Magyarország

július 1.:

Magyarország-Litvánia

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.