Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetőjét választották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) alelnökévé a kontinentális szervezet (UEFA) Pozsonyban zajló kongresszusán.

Csányi Sándor az UEFA-ban a végrehajtó bizottság tagja.

Csányi Sándort választották a FIFA alelnökévé

Fotó: FIFA

A FIFA korábbi alelnökét, a spanyol Ángel María Villart korrupció gyanújával letartóztatták, ezért tavaly nyáron lemondott tisztségéről.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az Ángel María Villar tavaly nyári távozása után megüresedett posztra – korrupció gyanújával tartóztatták le a spanyol sportvezetőt – az UEFA tagsága tehetett javaslatot, s az 55 tagállam egyhangúlag Csányi Sándort kérte fel a pozíció betöltésére. A jelölés után a FIFA jogosultsági eljárást indított, amely mindent rendben lévőnek talált Csányi Sándor személyét illetően, így a nemzetközi szövetség nyári, moszkvai kongresszusán hivatalosan is kinevezheti a FIFA alelnökének a magyar sportvezetőt.

"Fontos, hogy a tendencia – mely szerint a nagyok még nagyobbá válhatnak, a kisebbek pedig aránytalanul lemaradnak klub- és válogatott szinten is – megforduljon. Azért is dolgozni fogok, hogy a jó szabályozás eredményeként a fiatal játékosok több lehetőséghez jussanak, és hogy a szabadidős és a női futball erősödjön a világ minden táján" – idézte az mlsz.hu Csányi Sándort, aki még megválasztása előtt nyilatkozott.

Ahogyan a honlap fogalmaz, azzal, hogy az MLSZ első embere az UEFA és a FIFA vezető testületének is tagja, példátlan sportdiplomáciai eredményt ért el. A végrehajtó bizottsági és a FIFA-tanács tagság mellett Csányi Sándor vezeti az UEFA nemzeti válogatottak versenyeztetési bizottságát és tagja az UEFA pénzügyi bizottságnak is.

Korábban Barcs Sándor töltötte be a FIFA alelnöki tisztségét 1972-től, mikor megbízott UEFA-elnökként automatikusan megkapta az alelnöki pozíciót, ám Csányi Sándor az első olyan magyar sportdiplomata, aki választás után szerezte meg ezt a befolyásos tisztséget.

(MTI)

Nagyvilág - 2019. March 19., 20:22
Weber: ha nincs jogállam, nincs pénz
Itthon - 2019. March 19., 20:05
Most megondhatja, hova állítsnak trafipaxot

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
@Eladott Ország: Ha korruptakkal van körülvéve, nem tudja függetleníteni magát. S mint tudjuk, a FIFA egy pénzmosoda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@quadrocopter: Herélt magát kérték csak ? képzelje, ajándék lett magából ? na ezt se hittük ?
Eladott Ország
@quadrocopter: tegnap, 23:03; Közpénzből fizették. Nekik nem számít. Mi meg hozzáírhatjuk a többi mellé.
Zeta
Látszik a magyar focin a hozzáértés! Nem baj pénz van benne.
papa.49
Már csak az itthoni ,,botlábú,, faszoknak kéne megtanulni focizni, jó választás volt itthon is azóta SZÁRNYAL HÁTRAFELÉ A FOCI, MIÓTA A PICSÁNYI ELVTÁRS A GÓRÉ !!!
Eladott Ország
Kormányokon-átívelő oligarcha és egyetlen hatalmon lévő párt sem nehezményezte a munkaalapú társadalomban a szorgalmas tevékenységét nem akart/mert hozzá nyúlni. Igazi sztahanovista, a szocialista munka hőse. Aki már nem csak a pénz műveléséhez, hanem a földműveléséhez, egyszóval mindenhez ért.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. March 19., 18:19
Mesterlövész segített a tűzoltóknak – videó
Sport - 2019. March 19., 17:40
Ezzel etetik a magyar focistákat