Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a havas, hideg időjárás ellenére nem halasztja el az OTP Bank Liga szombati, 21. fordulóját.

Az MLSZ nem halasztja el a labdarúgó NB I szombati fordulóját

A kispesti Danilo Cirino de Oliveira (b) és a ferencvárosi Varga Roland (b2) a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Ferencváros – Budapest Honvéd mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2018. február 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az MLSZ honlapjának pénteki közleménye hangsúlyozza, nehézséget jelent a bajnoki meccsek megrendezése, hiszen az időjárást is le kell győzniük a csapatoknak, és ahol az átlagon felüli erőfeszítés sem bizonyul elégségesnek, "ott egyéni elbírálás alapján kell meghozni a racionális döntést a mérkőzés elhalasztásáról".

Hozzáteszik, a havazás és a fagypont alatti hőmérséklet miatt az MLSZ versenyigazgatósága két hete folyamatosan írásos és fényképes tájékoztatást kér a pályák állapotáról, hogy sportszerű döntés születhessen.

A közleményből kiderül, hogy az OTP Bank Liga szombati helyszínei közül négy rendelkezik pályafűtéssel, a kispesti Bozsik Stadionban és az újpesti Szusza Ferenc Stadionban pedig mindent megtesznek, hogy játékra alkalmas állapotba kerüljön a gyepszőnyeg szombatra.

"A versenybizottság nem tartja indokoltnak a teljes forduló elhalasztását, amellyel azt is kimondaná, hogy nem lenne mérkőzés ott sem, ahol esetleg alkalmasak a körülmények és a pálya minősége is a játékra" – derül ki a szövetség állásfoglalásából.

Mint kifejtik, a versenynaptár a bajnokságok végéig túlzsúfolt, de ahol esélytelen, hogy a pályát játékra alkalmassá tegyék, ott a két klub közösen kérelmezheti a versenyigazgatóságtól a halasztást.

A múlt héten egy Magyar Kupa-találkozó és egy NB II-es mérkőzés, ezen a héten pedig három kupamérkőzés maradt el a nagy havazás és a hideg idő miatt.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Fejek fognak hullani. Nem azért mert nincs fűtve a gyep, hanem azért mert kitudódott.
Megszüntetni a fűtést az általános iskolában és helyette a gyepet kell fűteni. Ott dögöljön meg a büdös kölke ha nem akar focista lenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Fejek fognak hullani. Nem azért mert nincs fűtve a gyep, hanem azért mert kitudódott.
Megszüntetni a fűtést az általános iskolában és helyette a gyepet kell fűteni. Ott dögöljön meg a büdös kölke ha nem akar focista lenni.
Eladott Ország
Azért az nagyon érdekelne, hogy ez nem veti-e fel hűtlen kezelés gyanúját? Adott egy anyagiakban nem dúskáló kelet-magyarországi kisváros Balmazújváros ,egy olyan régióból, ahol a munkanélküliség vagy az alacsony bérrabszolgaság a két meghatározó elem és erre elvernek nettó 486 millió forintot a pályafűtésre úgy, hogy tudják, hogy voltaképpen nem is fogják használni. Télen nem tudják üzemeltetni anyagiak híján, tavasszal-nyáron-ősszel meg minek? Ki járt jól? Hová lett a - jó esetben "csak" félmilliárdba kerülő pályafűtés a semmiért kifizetve?
Sámannus
@Eladott Ország: Ha Soros nem küldene ezeknek a szerrencsétlenek néhány migráncsot má meccsre sem kéne járni. Többet költenek a migráncsokra, mint az Únijó együtt, mert még a letelepedési kötvényből is stadiont építenek a bevándorlóknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.