Kilenc külföldivel a kezdőcsapatában verték meg a Puskás Akadémiát a labdarúgó-NB I legutóbbi fordulójában. Ennyire sok légiós korábban egyetlen magyar együttes összeállításában sem szerepelt bajnoki mérkőzésen, a kezdő sípszó pillanatában.

Megalázó vereséget szenvedett a 9 külföldivel felálló Puskás Akadémia

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Pintér Attila (51) vezetőedző által irányított felcsútiak kudarca még inkább kellemetlen, ha hozzátesszük, attól a Pakstól kaptak ki 3-1-re, amelynek keretében kizárólag magyar futballisták vannak... Ráadásul a két csapat legutóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül a paksiak nyerték meg.

Érdemes kiemelni, a Puskás Akadémia 2011 óta 16,29 milliárd­ forint tao-támogatást (társaságiadó-kedvezményt) kapott, többet, mint bármelyik másik hazai klub. Orbán Viktor (54) miniszterelnök futballalapítványa, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány programjára csak tavaly 2,3 milliárd forintot ítélt meg a magyar szövetség (MLSZ)...

Ifjú tehetségek ugyanakkor elvétve sem kapnak szerepet az együttesben: az élvonal mostani kiírásában mindössze 26 perc játéklehetőséget kapott 20 éves vagy annál fiatalabb magyar focista, az a Sallai Roland (20), aki már a ciprusi APOEL-t erősíti. A fiatal magyarok helyett albán, horvát, szlovén, belga, uruguayi, kameruni, mali és nigériai játékosokban bízik a szakmai stáb. Már a Debrecen ellen (0-0), az előző fordulóban is nyolc külföldivel állt fel a gárda.

Pintér korábban többször is a játékvezetőket okolta a vereségekért, a Paks elleni fiaskó után viszont már saját magát és a légiósokat hibáztatta.

– Az én felelősségem a vereség, én állítottam be a focistákat a csapatba. Nagyon messze volt az együttesünk a futballtól. Néhány játékos mintha megadta volna magát, és óriási felelőtlenségeket követett el. El kell gondolkodnia egy-két külföldi úriembernek is, hogy mit tesz ezért a klubért, és mit nem – nyilatkozta a tréner. – Feljutó csapatként nem lehet más a célunk, csak a bennmaradás. A futballistáknak alárendelt szerepet kell játszaniuk a klub érde­kében.

(Blikk.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Szopik az MLSZ is. Van közöttük még fogatlan oroszlán is. Azon is csak röhögök,hány játékos menedzsert szívatnak meg míg leszerződik őket. El felejtik beírni a szarződésbe, hogy focizni is kell.
kokopelli
@csipetke: én sem emlékszem,de ez szállóigévé vált!Az 1954-es VB "katasztró-
fájá"t is akkor értettem meg,amikor a neten megjelent a világ leghülyébb szisz-
témája,ami egyedülálló volt azóta is!A 8:3-as győzelem után a 2:3-as baki!A nem-
zeti gyász és a többi baromság!Szomorú,ha egy országnak a foci marad az egyet-
len vigasza! (:-(
nezelodo
Basszus, a mindenhol főszereplő migráncsok pont a felcsúti nem tudják mutogatni magukat! De az is lehet, hogy a paksiak jobban bíznak a Putinkába, attól ilyen bátrak, na persze jobban is fociznak.
Az hogy Kósafalva csapata miért meri húzogatni a szőrét hullató oroszlán bajszát, még elemzésre szorul.
kokopelli
@nezelodo: mert az alapvető első szabállyal kell a fiúkat megismertetni!!!
"A gömbölyűt kell a szögletesbe valahogy bejuttatni!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.