Kilenc külföldivel a kezdőcsapatában verték meg a Puskás Akadémiát a labdarúgó-NB I legutóbbi fordulójában. Ennyire sok légiós korábban egyetlen magyar együttes összeállításában sem szerepelt bajnoki mérkőzésen, a kezdő sípszó pillanatában.

Megalázó vereséget szenvedett a 9 külföldivel felálló Puskás Akadémia

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Pintér Attila (51) vezetőedző által irányított felcsútiak kudarca még inkább kellemetlen, ha hozzátesszük, attól a Pakstól kaptak ki 3-1-re, amelynek keretében kizárólag magyar futballisták vannak... Ráadásul a két csapat legutóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül a paksiak nyerték meg.

Érdemes kiemelni, a Puskás Akadémia 2011 óta 16,29 milliárd­ forint tao-támogatást (társaságiadó-kedvezményt) kapott, többet, mint bármelyik másik hazai klub. Orbán Viktor (54) miniszterelnök futballalapítványa, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány programjára csak tavaly 2,3 milliárd forintot ítélt meg a magyar szövetség (MLSZ)...

Ifjú tehetségek ugyanakkor elvétve sem kapnak szerepet az együttesben: az élvonal mostani kiírásában mindössze 26 perc játéklehetőséget kapott 20 éves vagy annál fiatalabb magyar focista, az a Sallai Roland (20), aki már a ciprusi APOEL-t erősíti. A fiatal magyarok helyett albán, horvát, szlovén, belga, uruguayi, kameruni, mali és nigériai játékosokban bízik a szakmai stáb. Már a Debrecen ellen (0-0), az előző fordulóban is nyolc külföldivel állt fel a gárda.

Pintér korábban többször is a játékvezetőket okolta a vereségekért, a Paks elleni fiaskó után viszont már saját magát és a légiósokat hibáztatta.

– Az én felelősségem a vereség, én állítottam be a focistákat a csapatba. Nagyon messze volt az együttesünk a futballtól. Néhány játékos mintha megadta volna magát, és óriási felelőtlenségeket követett el. El kell gondolkodnia egy-két külföldi úriembernek is, hogy mit tesz ezért a klubért, és mit nem – nyilatkozta a tréner. – Feljutó csapatként nem lehet más a célunk, csak a bennmaradás. A futballistáknak alárendelt szerepet kell játszaniuk a klub érde­kében.

(Blikk.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Ez meg hogy lehet? Miért van tele bevándorlókkal a Nemzeti Futball Akadémia csapata? Már megint kiket pénzelünk?Vigyázzanak, mert még végleg betelepednek a Pancser Arénába és Felcsútra is!
Még több pénzt a magyar fociba és stadionokba, elvégre rettenetes az, hogy a nemzet fociakadémiájának csapata zsinórban kikap...
cs.n.
Na tessék, a migráncsok már az utolsó utáni Felcsútot is tönkrevágták, ezt teszik az egész országgal is, csakafidesz, merkülönben mindmeghalunk.
quadrocopter
Tao-pénzek
Fűtött pálya,
Ne lépj rá,
Mert az rongálja!
1bitang
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Ezzel lehet bizonyítani, hogy a migráncsok semmire sem jók, csak viszik a pénzt, ingyenélők!
papa.49
Tud focizni? Nem! és ha megfizetem? na ezek még akkor se tudnak focizni ))))))))))))))))))))))))
csipetke
Ezért nincs rendben szinte semmi ebben a nyomorult országban,mert ilyen f@szságokra költik a pénzt.Csámpás Faláb Fc...Vajon hány millába kerülnek havonta?A felesleges stadionokról már nem is beszélve...
kokopelli
@csipetke: jönnek a csehszlovákok,jönnek a csehszlovákok kiabálta a Szepesi!
Jönnek az andorraiak,nem kiabálta senki,de jöttek! ..a falábúak meg mentek!
Erre kell az "akad é mia",de mi a francnak!
vadsanca
Mire vannak a labdarúgó akadémiák? Mi van a magyar fiúkkal? A gázsi kell, produktum meg alszik?
csipetke
@vadsanca: Mert Orbánnak ez a hobbija.Csak valahogy elfelejtette,hogy magyar foci már évtizedek óta nincs.
csipetke
@kokopelli: 21:41 Emlékszem erre,a faterom nagyon szerette Szepesit.Ez olyan 68-70 környékén lehetett.
Sámannus
Szopik az MLSZ is. Van közöttük még fogatlan oroszlán is. Azon is csak röhögök,hány játékos menedzsert szívatnak meg míg leszerződik őket. El felejtik beírni a szarződésbe, hogy focizni is kell.
kokopelli
@csipetke: én sem emlékszem,de ez szállóigévé vált!Az 1954-es VB "katasztró-
fájá"t is akkor értettem meg,amikor a neten megjelent a világ leghülyébb szisz-
témája,ami egyedülálló volt azóta is!A 8:3-as győzelem után a 2:3-as baki!A nem-
zeti gyász és a többi baromság!Szomorú,ha egy országnak a foci marad az egyet-
len vigasza! (:-(
nezelodo
Basszus, a mindenhol főszereplő migráncsok pont a felcsúti nem tudják mutogatni magukat! De az is lehet, hogy a paksiak jobban bíznak a Putinkába, attól ilyen bátrak, na persze jobban is fociznak.
Az hogy Kósafalva csapata miért meri húzogatni a szőrét hullató oroszlán bajszát, még elemzésre szorul.
kokopelli
@nezelodo: mert az alapvető első szabállyal kell a fiúkat megismertetni!!!
"A gömbölyűt kell a szögletesbe valahogy bejuttatni!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.