Visszafogottan ünnepelte Serena Williams legyőzését a női tenisz új klasszisa, a vasárnap Indian Wellsben győztes Naomi Osaka. És ezt mind tiszteletből. 

Az idén indult 17. alkalommal a Miami Open csúcsversenyen, de korábban csak hat játékos tudta legyőzni itt (nem mellékesen mindegyik Grand Slam-bajnok), és soha nem szenvedett vereséget a 4. forduló előtt.

Serena Williamsnek a Miami Open még csak a második hivatalos versenye a szülés, illetve a visszatérése óta. Indian Wellsben a 32 között búcsúzott, miután kikapott Venustól.

„Nem tartok még ott, ahol szeretnék.Olyan ütéseket rontok el, amiket korábban soha. A jó hír az, hogy bőven van miben fejlődnöm”

– mondta a veresége után, már Miamira gondolva.

Serena ellenfele Naomi Osaka volt.  Hihetetlen koncentráltan játszott az első pillanattól kezdve. Hatalmasakat szervált, főleg amikor igazán kellett. Lenyűgöző szögeket ütött és minden fontos pontot megnyert. Persze, Serena Williams tud sokkal jobban teniszezni annál, amit szerda este mutatott, a meccslabdánál is egy szinte ziccer tenyerest rontott, de a japán lány parádés játéka akkor is bámulatos volt. Az első játszmában 3:3 után hagyta állva az amerikait és a másodikban sem lassított.

A győzelmét ünnepelve a pályán egy mosoly el nem hagyta az arcát. Örült ő, csak

annyira tiszteli Serena Williamst, hogy nem akarta megbántani.

Sok ideje most sem marad emészteni az újabb sikert. Jön a 4. kiemelt Jelena Szvitolina, akinek nem lesz könnyű dolga.

(Origo)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.