Tóth Ivett, a phjongcshangi téli olimpián és a milánói világbajnokságon is 23. műkorcsolyázó küzdelmes versenyszezonon van túl, mellyel elégedett, ám reméli, hogy a következő idényben jobb eredményekre lesz képes.

"Ez a szezonom nem volt a legjobb, a csúcsforma egyik versenyen sem jött ki igazán, s a technikai elemeket sem sikerült tökéletesen bemutatni. Egy tizes skálán hatos-hetesre értékelném"

- mondta a januári Európa-bajnokságon 13. Tóth szerdán az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

Tóth Ivett elégedett a szezonjával, de jobb folytatást remél

Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A 19 éves korcsolyázó nem csupán a nyári lábközépcsonttörése miatt van túl nehéz éven, ugyanis az idei Eb-n kellett kiharcolnia az olimpiai indulás jogát, tavaly ráadásul edzőt is váltott, s októberben kiköltözött Svájcba. Megjegyezte, hogy nem volt egyszerű a váltás, hirtelen szakadt ki a megszokott környezetéből, ugyanakkor rengeteget tanult az elmúlt időszakból, s szerinte a versenyzésére is jó hatással lesz az, hogy külföldön több dolgot egyedül kellett megoldania.

Tóth elárulta, hogy a következő éve biztosan más lesz majd, mivel az elmúlt időszakban az olimpia miatt minden erejével csak a sportra koncentrált, nem tudta befejezni az iskolát, így a 12. évet meg kell csinálnia, s jövőre érettségizik. Mindez azt jelenti, hogy nem Svájcban él majd, viszont a külföldi kapcsolatait meg akarja tartani, mert úgy látja, hasznos lenne rövidebb időszakokban külföldön készülni.

A fiatal sportoló arról is beszélt a műsorban, hogy a komoly népszerűséget hozó "AC/DC-s rövidprogramja" sok olyan ember figyelmét is ráirányította a sportágra, akiket eddig nem érdekelt a műkorcsolya. Megjegyezte, hogy a jövőben még biztosan hallhatóak lesznek nála rockslágerek, ám a következő szezonra vélhetően a rövidprogramja és a kűrje is változni fog az ideihez képest.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.