Magyar idő szerint pénteken késő este lépett pályára a negyedik helyen kiemelt Babos Tímea a 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás tenisztornán a mexikói Monterreyben, negyeddöntős ellenfele pedig az a Monica Puig volt, aki 2016-ban megnyerte a riói olimpia női egyes versenyét.

Az első szettben 2-2-es állásnál a magyar játékosnak sikerült brékelnie a Puerto Ricó-it, ez pedig döntőnek bizonyult a felvonásban, amit aztán 6-4-gyel húzott be Babos. A folytatásban még magabiztosabb volt, brékkel indította a második játszmát, majd 3-1-es előnyben ismét elvette ellenfele adogatását és végül csak két játékot veszített a felvonásban.

Babos 1 óra 6 percnyi játékkal nyert 6-4, 6-2-re a regnáló olimpiai bajnok ellen.

„Az adogatásaim nagyszerűen működtek, ezt az is bizonyítja, hogy egyszer sem kellett bréklabdát hárítanom. A fontos pontoknál jó megoldásokat választottam, ez is örömmel tölt el” – nyilatkoztahonlapjának Babos.

Timi következő ellenfele a 7. helyen kiemelt Sachia Vickery lesz. Az amerikai játékos 6-0, 6-3-ra nyert a negyeddöntőben a 2. helyen kiemelt Magdaléna Rybáriková (szlovák, WTA-17.) ellen.

Eredmény – WTA-torna, Monterrey, negyeddöntő

Babos Tímea (4.)-Monica Puig (Puerto Ricó-i, 5.) 6-4, 6-2

Címlapkép: Facebook/Babos Tímea

(MTI, babostimea.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.